Το κουνουπίδι είναι πλούσιο σε βιταμίνη C και ταυτόχρονα ενισχύει το ανοσοποιητικό. Σήμερα θα το συνδυάσεις με τυριά δημιουργώντας ένα θρεπτικό και υπέροχο γεύμα.
Συστατικά
1 μεσαίο κουνουπίδι κομμένο σε μικρές μπουκιές
100 γρ. κρέμα γάλακτος
1 κ. σ. θυμάρι ψιλοκομμένο
1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
1/2 φρέσκο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
50 γρ. κασέρι, τριμμένο
50 γρ. κεφαλογραβιέρα, τριμμένη
50 γρ. μετσοβόνε, τριμμένο
αλάτι
πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
Ρίχνεις το κουνουπίδι, κομμένο, σε μία κατσαρόλα με νερό μέχρι τη μέση, προσθέτεις αλάτι και το αφήνεις να βράσει για 10 περίπου λεπτά
Σε μια μικρή κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, ρίχνεις την κρέμα γάλακτος με το σκόρδο, τα κρεμμυδάκια, το θυμάρι, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και το πιπέρι
Αφαιρείς το κουνουπίδι από την κατσαρόλα και το αφήνεις για λίγο στο σουρωτήρι
Το βάζεις στην κατσαρόλα με την κρέμα γάλακτος και ανακατεύεις με μια ξύλινη κουτάλα και με ιδιαίτερη προσοχή ώστε να μην διαλυθεί
Το αφήνεις να σιγοβράσεις για 8-9 λεπτά
Αδειάζεις το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε ένα πυρίμαχο σκεύος, απλώνεις τα τυριά και το ψήνεις στους 180 βαθμούς στο φούρνο
Όταν το κουνουπίδι πάρει χρώμα και τα τυριά λιώσουν, είναι έτοιμο
Το βγάζεις από το φούρνο και το αφήνεις για λίγο πριν σερβίρεις