Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Ποια μαγιό είναι στη μόδα 2022: Οι 4 μεγαλύτερες τάσεις
PLUS

Ποια μαγιό είναι στη μόδα 2022: Οι 4 μεγαλύτερες τάσεις

Ποια μαγιό είναι στη μόδα 2022:Τα beachwear trends που θα ξεχωρίσουν αυτή τη σεζόν στις παραλίες, μέσα από τον οδηγό της Vogue.

Οι swimwear τάσεις για το καλοκαίρι 2022, αντλούν έμπνευση από τα μεγαλύτερα fashion trends που ήδη ξεχώρισαν στα catwalks της σεζόν. Αυτό σημαίνει πως στις παραλίες θα δούμε νοσταλγική διάθεση, επιρροές από 70s και Y2K αισθητική, ψυχεδελικά μοτίβα, σέξυ cut-outs. Τα πιο δημοφιλή μαγιό, αν και πολύ διαφορετικά μεταξύ τους, συγκεντρώνουν κάποια κοινά χαρακτηριστικά, έχουν ρετρό αναφορές, παραμένοντας όμως απόλυτα σύγχρονα, αναδεικνύουν το σώμα μέσα από την εφαρμογή τους και είναι σίγουρα edgy, κάνοντας την διαφορά. Ακόμα και το πιο κλασικό μαύρο ολόσωμο μαγιό, επαναπροσδιορίζεται και αποκτά ένα νέο twist με βάση τα τελευταία trends, γίνεται πιο σέξυ και το βράδυ μετατρέπεται στο τέλειο τοπ, που συνδυάζεται με μίντι φούστες και τζιν σορτς. Η Vogue μελέτησε όλες τις τάσεις στα μαγιό για το καλοκαίρι 2022 και προτείνει αυτά τα μπικίνι και ολόσωμα που πέρασαν το τεστ για την γκαρνταρόμπα μας.

Τα cut-outs

Το διαχρονικό μαύρο ολόσωμο μαγιό, αυτή τη σεζόν αποκτά τα πιο θηλυκά κοψίματα, όπως είδαμε στην συλλογή του Jacquemus για την SS22 ή στο show της Nensi Dojaka, με τα αποκαλυπτικά cut-outs. Το στυλ του πάντως παραμένει all-time classic.

woman in blue and white floral bikini wearing brown sun hat sitting on beach shore during
Το μεταλλιζέ μπικίνι

Τα μαγιό του καλοκαιριού έχουν party διάθεση και μεταλλιζέ υφή, όπως το ροζ μπικίνι της Isabel Marant που συνδυάστηκε με baggy παντελόνια και bohemian γιλέκο στα catwalks.

Το low-rise μαγιό

Αν υπάρχει μια τάση που πρωταγωνιστεί στο street style και στην γκαρνταρόμπα μας αυτή την σεζόν, είναι το Y2K με επιρροές από τα 00s. Στην συλλογή του οίκου Blumarine είδαμε πεταλούδες, μικροσκοπικά μπικίνι και low-rise εφαρμογές, που φέτος θα αντικαταστήσουν τα ψηλόμεσα μαγιό.

Τα 70s μαγιό

Αντί για φλοράλ, αυτή τη σεζόν τα μαγιό έχουν ψυχεδελικά μοτίβα, όπως αυτά που είδαμε στην συλλογή του οίκου Coperni, για την Άνοιξη/Καλοκαίρι 2022.

woman in blue bikini standing on beach during daytime
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις