Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Παραπολιτικά: Με τη ματιά του Γιάννη Ντσούνου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραπολιτικά: Με τη ματιά του Γιάννη Ντσούνου

Παραπολιτικά: Ο Γιάννης Ντσούνος σχολιάζει γνωστές και αθέατες στιγμές της παραπολιτικής μας επικαιρότητας.

Δύο στους τρεις που εξελέγησαν στην ΚΕ του ΠΑΣΟΚ ανήκουν στην φράξια των λεγόμενων προεδρικών, γεγονός που σημαίνει ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης ελέγχει εκτός από το κόμμα και τους συσχετισμούς στο συνέδριο. Πρώτος εξελέγη ο στενός συνεργάτης του προέδρου Ανδρέας Σπυρόπουλος, που μάλλον θα καταλάβει και την θέση του γραμματέα και ακολουθούν στην δεύτερη και τρίτη θέση ο νυν γραμματέας Μανώλης Χριστοδουλάκης και ο Στέφανος Ξεκαλάκης.

Και αφού ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους με το συνέδριο, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ βρήκαν την ευκαιρία να επισκεφθούν και τις ψαροταβέρνες του παραλιακού μετώπου. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος με μεγάλη συντροφιά βρέθηκε στον «Δουράμπεη», ενώ στο Μικρολίμανο ο Μιχάλης Ρέππας βρέθηκε στην ίδια ψαροταβέρνα με τον Χρήστο Πάχτα. Ο Γιώργος Παπανδρέου από την πλευρά του επέλεξε ψαροταβέρνα στο Παλιό Φάληρο, όπου συνέφαγε με στενούς του συνεργάτες.

Το δώρο

Ένα δώρο έκπληξη έκανε στην γιαγιά του Ντόρα ο εγγονός της Γιώργος. Ο μικρός, όπως αποκάλυψε η ίδια με ανάρτησή της, πήγε εκδρομή στα Γιάννενα και της έφερε δώρο μια ξύλινη καρδιά που έγραφε «γιαγιά έχω μια και της έχω αδυναμία» και το σχόλιο της κάτω από την φωτογραφία: «Ο εγγονός μου ο Γιώργος πήγε στα Γιάννενα και μου έφερε το ωραιότερο δώρο».

 

Συνάντηση με νέους

Με μια ομάδα φοιτητών και νεαρών εργαζόμενων σε εταιρείες τεχνολογίας συναντήθηκε πριν λίγες ημέρες στο Μέγαρο Μαξίμου ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός άκουσε τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες των παιδιών και ανέφερε ότι στόχος του είναι να δημιουργηθούν για τους νέους περισσότερες και καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας. Οι νέοι που συνάντησε ο κ. Μητσοτάκης συμμετέχουν στο 12ο Πανόραμα Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας.

 

Επίτιμος

Επίτιμος πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλίας Ελλάδας Ισραήλ ανακηρύχθηκε ο Άλμπερτ Μπουρλά σε μια ακδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Pfizer ήταν εμφανώς συγκινημένος και φάνηκε αυτό από τα πρώτα του κιόλας λόγια: «Η διάκριση που παίρνεις από την δική σου πατρίδα, από την πόλη σου, είναι ασύγκριτη, ξεπερνάει σε αξία τις υψηλότερες διακρίσεις από τους μεγαλύτερους φορείς του κόσμου». Μάλιστα πριν λίγα χρόνια ο κ. Μπουρλά είχε ορκιστεί στην ίδια αίθουσα απόφοιτος της Κτηνιατρικής Σχολής του ΑΠΘ.

 

Ένας γνωστός από τα παλιά

Ένα παλιό του γνώριμο συνάντησε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, που επισκέφθηκε το Βελιγράδι τις ημέρες του φάιναλ φορ της ευρωλίγκας στο μπάσκετ έπειτα από πρόσκληση του Σέρβου ομολόγου του. Πρόκειται για τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, πρώην προπονητή του Παναθηναικού και ενός εκ των μεγαλυτέρων προπονητών στην Ευρώπη. Οι δυό τους είναι παλιοί γνώριμοι και έτσι είχαν πολλά να πουν όταν συναντήθηκαν στις εξέδρες του γηπέδου.

 

Με το καλό

Ένας γάμος μεταξύ δύο πολύ στενών συνεργατών του πρωθυπουργού θα γίνει στα τέλη Ιουνίου. Πρόκειται για την διευθύντρια επικοινωνίας του Κυριάκου Μητσοτάκη Κύρας Κάπη και του αναπληρωτή διευθυντή στο γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού Χρήστου Ζωγράφου. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι γάμος θα γίνει στην Τζια και εμείς να ευχηθούμε με το καλό!

Είδε ΝΒΑ

Τον τέταρτο αγώνα των τελικών της Ανατολικής Περιφέρειας μεταξύ των Σέλτικς και των Μαιάμι Χιτ παρακολούθησε ο πρωθυπουργός όταν βρέθηκε στην Βοστώνη προσκεκλημένος του Boston College για να μιλήσει στην τελετή αποφοίτησης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάθισε στις θέσεις που βρίσκονται πολύ κοντά στο παρκέ και έφερε και γούρι στους γηπεδούχους, αφού κέρδισαν το συγκεκριμένο παιχνίδι.

Σινεφίλ

Στα γυρίσματα της του τρίτου κύκλου του «Έτερος εγώ» βρέθηκε ο Κυριάκος Πιερρακάκης μαζί με τον υφυπουργό αρμόδιο για τις τηλεικοινωνίες και το Κτηματολόγιο Θεόδωρο Λιβάνιο. Οι δύο πολιτικοί συνάντησαν και συνομίλησαν με τον σκηνοθέτη της σειράς Σωτήρη Τσαφούλια και αμέσως μετά ο κ. Πιερρακάκης έγραψε στα σόσιαλ μίντια: «Το Έτερος Εγώ σε κερδίζει συνολικά ως σκηνοθεσία, παραγωγή και αφήγηση».

 

Και ευρωβουλή και βιβλίο

Τις βαλίτσες του για τις Βρυξέλλες ετοιμάζει ο Νίκος Παπανδρέου, αφού στις επόμενες εκλογές θα πάρει την θέση του Νίκου Ανδρουλάκη στην Ευρωβουλή, καθώς ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα παραιτηθεί για να μπει στο ελληνικό κοινοβούλιο. Ωστόσο στις βαλίτσες του ο κ. Παπανδρέου θα πάρει μαζί του και τις σημειώσεις του για το νέο του βιβλίο για την ιστορία του ΠΑΣΟΚ, το οποίο θα επικεντρώνεται στη σχέση του κόμματος με το φεμινιστικό κίνημα.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις