Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Τέξας μακελειό: Το μήνυμα του ΜακΚόναχι
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Τέξας μακελειό: Το μήνυμα του ΜακΚόναχι

Τέξας μακελειό: Η ένοπλη βία είναι μια επιδημία που μπορούμε να ελέγξουμε

Ο Αμερικανός ηθοποιός Μάθιου ΜακΚόναχι, ο οποίος γεννήθηκε στο Ουβάλντε του Τέξας όπου σημειώθηκε το νέο μακελειό με τους 21 νεκρούς, περιέγραψε την ένοπλη βία ως μια «επιδημία που μπορούμε να ελέγξουμε». «Για άλλη μια φορά, αποδείξαμε με τραγικό τρόπο ότι αποτύχαμε να είμαστε υπεύθυνοι για τα δικαιώματα που μας παρέχουν οι ελευθερίες μας», ανέφερε σε δήλωσή του ο 52χρονος ηθοποιός. Συνέχισε λέγοντας πως: «Κάθε Αμερικανός πρέπει κοιτάξει τον καθρέφτη και να αναρωτηθεί, τι είναι αυτό που πραγματικά εκτιμούμε; Πώς επιδιορθώνουμε το πρόβλημα; Ποιες μικρές θυσίες μπορούμε να κάνουμε ο καθένας σήμερα, για να διατηρήσουμε ένα υγιέστερο και ασφαλέστερο έθνος, κράτος και γειτονιά αύριο;». «Δεν μπορούμε να βρούμε δικαιολογίες και να δεχτούμε αυτές τις τραγικές πραγματικότητες ως status quo», τόνισε στο μήνυμά του στο Instagram.

Ο ΜακΚόναχι κάλεσε όλους τους Αμερικανούς να «επαναδιαπραγματευτούν τα θέλω από τις ανάγκες», προσθέτοντας ότι «πρέπει να αναδιατάξουμε τις αξίες μας και να βρούμε ένα κοινό έδαφος πάνω από αυτήν την καταστροφική αμερικανική πραγματικότητα», αναφερόμενος στο λόμπι των όπλων. «Πρόκειται για μια επιδημία που μπορούμε να ελέγξουμε, και σε όποια πλευρά και αν σταθούμε, όλοι γνωρίζουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε καλύτερα. Πρέπει να τα πάμε καλύτερα. «Πρέπει να ληφθούν μέτρα ώστε κανένας γονέας να μην ζήσει όσα βιώνουν οι γονείς στο Ουβάλντε. Εκείνους που άφησαν τα αγαπημένα τους πρόσωπα στο σχολείο χωρίς να γνωρίζουν ότι σήμερα ήταν το τελευταίο αντίο. Καμία λέξη δεν μπορεί να γιατρέψει την απώλεια σας, αλλά αν οι προσευχές μπορούν να σας δίνουν παρηγοριά, θα τις συνεχίσουμε».

Σημειώνεται πως ο ΜακΚόναχι ήθελε να μπει στον χώρο της πολιτικής, ωστόσο τελικά ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος κυβερνήτης στο Τέξας το 2022. Άφησε πάντως ανοιχτό το ενδεχόμενο να το πράξει στο μέλλον.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις