Τα ορεκτικά είναι από τα αγαπημένα μας εδέσματα. Αυτά τα μικρά αλλά τόσο λαχταριστά πιάτα, που τρώγονται είτε σαν μεζές με μπύρα είτε σαν ορεκτικό σνακ μέχρι να έρθει το κυρίως. Ένα ορεκτικό λοιπόν που δεν λείπει από το τραπέζι είναι οι τυροκροκέτες. Αυτές οι ζουμερές μπαλίτσες τυριού που δίνουν απόλαυση στον ουρανίσκο.
Τι θα έλεγες για μερικές homemade τυροκροκέτες που λιώνουν στο στόμα; Βρήκαμε μια απίθανη συνταγή στο dimitrismichailidis.com με μόνο 3 υλικά που γίνεται πανεύκολα και γρήγορα.
Υλικά
200 γρ. mix τυριών
1 ασπράδι αυγού
2 κ.σ. φρυγανιά
Εκτέλεση
Ρίχνουμε λίγο ηλιέλαιο σε μία κατσαρόλα για να κάψει σε χαμηλή φωτιά.
Ρίχνουμε σε μπολ το mix τυριών, το ασπράδι και τη φρυγανιά και ζυμώνουμε το μείγμα με τα χέρια.
Με την βοήθεια μιας ζυγαριάς, πλάθουμε το μείγμα σε μπαλάκια των 20 γρ.
Ρίχνουμε τα μπαλάκια σε μπολ με φρυγανιά για να καλυφθούν καλά.
Απλώνουμε σε ένα πιάτο ένα κομμάτι από απορροφητικό χαρτί και ξεκινάμε το τηγάνισμα.
Μόλις αρχίσουν να ροδίζουν απ’ έξω, αφαιρούμε από την κατσαρόλα και τα σερβίρουμε ζεστά.
Έτοιμες οι τυροκροκέτες! Καλή απόλαυση!