Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

04

Ιουλίου 2021

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ελληνοτουρκικά – ΕΕ: Απόλυτη στήριξη Βέμπερ σε Μητσοτάκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελληνοτουρκικά – ΕΕ: Απόλυτη στήριξη Βέμπερ σε Μητσοτάκη

Ελληνοτουρκικά - ΕΕ: Ο επικεφαλής της ΚΟ του ΕΛΚ, εξέφρασε τη στήριξή του στην Ελλάδα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Την πλήρη υποστήριξή του στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο “να μιλήσει ανοιχτά και να υπερασπιστεί την Ελλάδα από τις τουρκικές επιθέσεις” εξέφρασε ο επικεφαλής της ΚΟ του ΕΛΚ, Μάνφρεντ Βέμπερ. Ειδικότερα, ο κ. Βέμπερ σε ανάρτησή του στο twitter σημειώνει: “Πλήρης υποστήριξη στον Κυριάκο Μητσοτάκη να μιλήσει ανοιχτά και να υπερασπιστεί την Ελλάδα απέναντι στις τουρκικές επιθέσεις. Εάν ο Πρόεδρος Ερντογάν δεσμεύεται στο ΝΑΤΟ, θα πρέπει να σταματήσει να προκαλεί συμμάχους. Το ερώτημα είναι θέλει πραγματικά να είναι μέρος της ένωσης αξιών μας;”.

EE: Ανησυχία για τις τουρκικές πτήσεις κοντά στην Αλεξανδρούπολη – Ξεκάθαρο μήνυμα στον τούρκο πρέσβη

Την ανησυχία “για τις πτήσεις στρατιωτικών αεροσκαφών της Τουρκίας” κοντά στην Αλεξανδρούπολη μετέφερε στον Πρέσβη της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Τουρκίας στην ΕΕ, Μεχμέτ Κεμάλ Μποζέι, ο γενικός γραμματέας της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης, Στέφανο Σανίνο σύμφωνα με ανάρτησή του. “Μετέφερα στον πρέσβη Μποζέι της Τουρκικής Μόνιμης Αντιπροσωπείας στην ΕΕ τη σοβαρή μας ανησυχία για τις πτήσεις στρατιωτικών αεροσκαφών της Τουρκίας κοντά στην ελληνική πόλη της Αλεξανδρούπολης. Ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου και η αποχή από ενέργειες που υπονομεύουν τη συνοχή μεταξύ των συμμάχων είναι σε αυτήν την κρίσιμη καμπή πιο σημαντικά από ποτέ” ανέφερε ο κ. Σανίνο.

Σχοινάς: Ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν χρειάζεται να αποδείξει τα δημοκρατικά του διαπιστευτήρια

H EE απαιτεί σεβασμό για τους ηγέτες και τα κράτη-μέλη της τόνισε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς ερωτηθείς σχετικά με την επίθεση του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν στον Κυριάκο Μητσοτάκη και την αντιρρήσεις της Τουρκίας για ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ. Επισήμανε ότι η Φινλανδία, η Σουηδία και ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν χρειάζεται να αποδείξουν σε κανέναν τα δημοκρατικά διαπιστευτήριά τους.

Ειδικότερα, ο κ. Σχοινάς ανέφερε ότι “η EE βρίσκεται αντιμέτωπη με έναν πόλεμο, μια γεωπολιτική κρίση και μια μεγάλη οικονομική δυσκολία. Το τελευταίο που χρειαζόμαστε είναι εμπρηστική ρητορική, απρόκλητες επιθέσεις και χαρακτηρισμούς […] Aπαιτούμε και αναμένουμε σεβασμό για όλους τους ηγέτες μας και όλα τα κράτη-μέλη μας. Η Φινλανδία, η Σουηδία, οι πιο προηγμένες δημοκρατίες στον κόσμο και ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν χρειάζεται να αποδείξουν τα δημοκρατικά διαπιστευτήριά τους” σημείωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις