Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Κλιματικός νόμος ψήφιση: “Ναι” από τη ΝΔ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κλιματικός νόμος ψήφιση: “Ναι” από τη ΝΔ

Κλιματικός νόμος ψήφιση: Ψηφίστηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για το νέο κλιματικό νόμο που προωθεί την ενεργειακή μετάβαση και αλλάζει το ενεργειακό μείγμα της χώρας. 

Ψηφίστηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για το νέο κλιματικό νόμο που προωθεί την ενεργειακή μετάβαση και αλλάζει το ενεργειακό μείγμα της χώρας. Παράλληλα, με τις ψήφους της πλειοψηφίας, η Ολομέλεια ενέκρινε και την τροπολογία που πριμοδοτεί ως και 600 ευρώ αναδρομικά τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος, στηρίζοντας πολίτες και επιχειρήσεις που πλήττονται από την ενεργειακή κρίση.

Στην ίδια ρύθμιση ρυθμίζεται και το ζήτημα των υπερκερδών των εταιρειών ηλεκτροπαραγωγής, οι οποίες και φορολογούνται στο 90% των εσόδων τους. Ωστόσο, πέραν της ΝΔ, τα κόμματα της αντιπολίτευσης καταψήφισαν επί της αρχής και δήλωσαν «παρών» στην τροπολογία της στήριξης των λογαριασμών ρεύματος. Ειδικότερα, υπέρ ψήφισαν η ΝΔ ενώ ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ και ΕΛ.ΛΥ δήλωσαν «παρών» και το ΜέΡΑ25 καταψήφισε. Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε και η τροπολογία που προβλέπει την υποχρεωτική εξαίρεση από την αναδάσωση των εκτάσεων που έχουν κηρυχθεί αναδασωτέες αλλά δεν έχουν κυρωθεί στους δασικούς χάρτες. Υπέρ ψήφισε μόνο η ΝΔ ενώ ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 καταψήφισαν ενώ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και Ελληνική Λύση δήλωσαν «παρών».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις