Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ντόρα Μπακογιάννη για Τουρκία: «Δεν νομίζω ότι τους παίρνει για θερμό επεισόδιο»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ντόρα Μπακογιάννη για Τουρκία: «Δεν νομίζω ότι τους παίρνει για θερμό επεισόδιο»

Ντόρα Μπακογιάννη για Τουρκία: «Η Δύση θέλει να κρατήσει την Τουρκία, η οποία όμως, εμφανίζεται αναξιόπιστη»

«Δεν παίρνει τους Τούρκους να προκαλέσουν θερμό επεισόδιο», εκτιμά η Ντόρα Μπακογιάννη. Στην εκπομπή «Live News» στο Mega μίλησε η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία αναγνώρισε ότι το ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη πυροδότησε τον εκνευρισμό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ωστόσο εκτίμησε ότι το φετινό καλοκαίρι δεν θα δούμε να κορυφώνεται η ένταση. Επίσης, τόνισε πως η Ελλάδα είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση συγκριτικά με άλλες χώρες, καθώς ήδη το τουριστικό ρεύμα στη χώρα μας είναι αυξημένο.

«Θεωρώ ότι το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ και η ομιλία του στο Κογκρέσο δημιούργησαν πάρα πολύ μεγάλη ενόχληση στην Τουρκία, γιατί ο Ερντογάν ήταν σε φάση διαπραγμάτευσης. Δοκίμαζε με την είσοδο της Φινλανδίας και της Σουηδίας να κερδίσει κάτι συγκεκριμένο στον τομέα των αμυντικών» δήλωσε, επισημαίνοντας πως «ο τρόπος με τον οποίο ο Ερντογάν πολιτεύτηκε τον τελευταίο μήνα είναι σαν να πριονίζει το κλαδί πάνω στο οποίο κάθεται».

Μπακογιάννη: «Η Δύση θέλει να κρατήσει την Τουρκία, η οποία όμως, εμφανίζεται αναξιόπιστη»

«Εάν υπήρχαν προβληματισμοί στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη για τον ρόλο που παίζει η Τουρκία, οι αντιδράσεις και οι δηλώσεις του Τούρκου προέδρου δημιουργούν ακόμα περισσότερα προβλήματα. Η Δύση θέλει να κρατήσει την Τουρκία κοντά της, αλλά το ερώτημα πόσο αξιόπιστη είναι έχει ενισχυθεί στους ευρωπαϊκούς κύκλους. Η Τουρκία εμφανίζεται αναξιόπιστη, ενώ η Ελλάδα ως πόλος ηρεμίας, σταθερότητας, σιγουριάς, ανάπτυξης σε μία περιοχή υπεύθυνη για την ασφάλεια της νοτιοανατολικής πτέρυγας», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τις μεταναστευτικές ροές, η κυρία Μπακογιάννη δήλωσε:

«Η πίεση που ασκείται στο εσωτερικό της Τουρκίας στους πρόσφυγες είναι μεγάλη. Η αύξηση της ανεργίας είναι τεράστια και φοβάμαι πως αυτά θα αυξήσουν την πίεση των ροών στην Ελλάδα». Τέλος, σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία δήλωσε πως θα καθορίσει πολλά πράγματα, όπως τις τιμές στην ενέργεια και την επισιτιστική κρίση, δηλώνοντας: «Εύχομαι να επικρατήσει η σωφροσύνη και να αντιληφθούν οι Ρώσοι ότι είναι μία πολιτική που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από κανέναν διεθνώς και θα έχει τεράστιο κόστος για τον ρωσικό λαό».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις