Μους σοκολάτα συνταγή: Είναι πανεύκολη και δροσερή για όλες τις ώρες της ημέρας.
Η ζέστη του καλοκαιριού κάνει τα πάντα λίγο πιο δύσκολα με αποτέλεσμα να μας κάνει να νιώθουμε ότι πρέπει να “ξοδέψουμε” παραπάνω ενέργεια από όσο χρειάζεται. Τι είναι αυτό όμως που θα μπορούσε να μας φτιάξει τη διάθεση και να μας δώσει περισσότερη ενέργεια να συνεχίσουμε την έντονη καθημερινότητά μας μέσα στη ζέστη; Όταν μιλάμε για αναζωογόνηση το καλοκαίρι, λοιπόν, μια δροσερή μους σοκολάτα, light και ελαφριά, με λίγα υλικά είναι σίγουρα η ιδανική ιδέα.
Με μόνο τρία υλικά, η συνταγή του Δημήτρη Μιχαηλίδη, είναι η πιο κατάλληλη. Παρακάτω, λοιπόν, ακολουθεί η συνταγή.
Συστατικά
300 γρ. κουβερτούρα 52%
150 γρ. γάλα 1,5%
400 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2%
Μέθοδος Εκτέλεσης
Σε ένα μπολ σπάμε την κουβερτούρα σε κομμάτια, προσθέτουμε το γάλα και λιώνουμε στα μικροκύματα ή σε μπεν μαρί. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει για 4’ λεπτά. Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε. Βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα. Γεμίζουμε με το κορνέ ατομικά μπολ και γαρνίρουμε με ξύσμα σοκολάτας.