Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

10

Αυγούστου 2021

alphafreepress.gr / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Καμπίνα οδηγού Μετρό: Επικίνδυνο παιχνίδι ανηλίκων στην Αθήνα
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καμπίνα οδηγού Μετρό: Επικίνδυνο παιχνίδι ανηλίκων στην Αθήνα

Καμπίνα οδηγού Μετρό: Μπήκαν σε καμπίνα οδηγού

Έρευνες και προβληματισμό προκάλεσαν δύο βίντεο ανηλίκων παιδιών στο TikTok, που φαίνεται πως έχουν τραβηχτεί μέσα από το μετρό της Αθήνας. Σε δύο βίντεο που έγιναν viral στη νεανική πλατφόρμα, τρία αγόρια φαίνεται να έχουν μπει στην οπίσθια καμπίνα του οδηγού, σε κινούμενο συρμό, ενώ σε άλλοι περίπτωση έχουν φωτογραφηθεί να περπατούν μέσα σε τούνελ, κοντά σε ράγες.  Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο διευθυντής ασφαλείας ελέγχου κομίστρων της ΣΤΑΣΥ, Ιωάννης Κισκινίδης, παραδέχθηκε ότι τα βίντεο αφορούν σε δύο περιστατικά, σπεύδοντας να υποστηρίξει ότι δεν τίθεται ζήτημα ασφαλείας του κινούμενου συρμού, καθώς ο έλεγχος πλοήγησης γίνεται από την μπροστινή καμπίνα, και μόνο το φρένο μπορεί να ενεργοποιηθεί από το χειριστήριο στο πίσω μέρος του συρμού. Κατά τον κ. Κισκινίδη, προς το παρόν δεν έχουν βρεθεί ίχνη παραβίασης στην καμπίνα κάποιου συρμού.  Αναγνώρισε ωστόσο πως μπορούν να προκληθούν φθορές.

Τα βίντεο των νεαρών

«Θα έρθει καμία για βόλτα στο μετρό», γράφουν για λεζάντα στο επίμαχο βίντεο από την οπίσθια και απενεργοποιημένη καμπίνα του οδηγού. «Pov: δεν έχει μετρό, και το πας με τα πόδια» σχολίασαν πάνω από άλλη φωτογραφία όπου φαίνονται να βρίσκονται μέσα σε τούνελ του μετρό, πέρα από τα όρια της αποβάθρας. Στο πρώτο βίντεο, νεαρός φαίνεται να ανοίγει την πόρτα της πίσω καμπίνας του οδηγού και να βγάζει έξω το κεφάλι του, ενώ ο κορμός του «κρέμεται» πάνω από το κενό, όσο ο συρμός κινείται με μεγάλη ταχύτητα.

Η κάμερα στη συνέχεια στρέφεται και δείχνει την πίσω καμπίνα του οδηγού του συρμού, καθώς τα όργανα ελέγχου φωτίζονται από το φλας του κινητού.  Στα σχόλια, οι ανήλικοι δίνουν οδηγίες και προς άλλους, για το πώς μπορούν να παραβιάσουν τις πόρτες και προκαλούν τους συνομηλίκους τους να προβούν σε αντίστοιχες προκλήσεις στο μετρό.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις