Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Παγωτό χωρίς ζάχαρη συνταγή: Έτοιμο με μόνο δύο υλικά
PLUS

Παγωτό χωρίς ζάχαρη συνταγή: Έτοιμο με μόνο δύο υλικά

Παγωτό χωρίς ζάχαρη συνταγή: Πρόκειται στην ουσία για ένα φρουτένιο σπιτικό παγωτό που σίγουρα θα σας εκπλήξει

Αυτή η συνταγή για σπιτικό παγωτό είναι μακράν από τις πιο εύκολες και γρήγορες που μπορείτε να φτιάξετε. Τα ελάχιστα υλικά, μόλις δύο, δεν είναι το μοναδικό συν της συγκεκριμένης συνταγής καθώς πέραν του ότι φτιάχνεται πολύ γρήγορα, είναι ταυτόχρονα υγιεινή, δεν περιέχει γάλα ή κρέμα γάλακτος, αυγά ή ζάχαρη.

Πρόκειται στην ουσία για ένα φρουτένιο σπιτικό παγωτό, αφού γίνεται αποκλειστικά και μόνο με μπανάνες και φράουλες. Η γεύση του είναι πραγματικά εκπληκτική.

Υλικά

5-6 μπανάνες
100 γρ. φράουλες

Μπανάνα

Η μπανάνα περιέχει περίπου 422mg καλίου, δηλαδή το 12% της ημερησίας συνιστώμενης ποσότητας καλίου. Το σώμα μας χρειάζεται αρκετό κάλιο για να λειτουργεί φυσιολογικά. Ο ηλεκτρολύτης αυτός βοηθά τους μυς και τα νεύρα, διευκολύνει την μεταφορά των θρεπτικών συστατικών στα κύτταρα, ρυθμίζει τον καρδιακό ρυθμό και εξισορροπεί τα επίπεδα νατρίου στο σώμα. Όταν το σώμα δεν λαμβάνει επαρκή ποσότητα καλίου, το άτομο νιώθει αδυναμία και κούραση, ενώ συχνά ταλαιπωρείται από κράμπες. Η γλυκιά της γεύση και η απαλή της υφή, την καθιστά ιδανικό συστατικό για πολλά γλυκά ή/και φαγητά.

Φράουλες

Οι φράουλες περιέχουν φαινόλες και ιδιαίτερα ανθοκυανίνες, που τους χαρίζουν το έντονο κόκκινο χρώμα τους.Η κατανάλωση τροφών πλούσιων σε ανθοκυανίνες λειτουργούν ως αντιοξειδωτικό για το σώμα.Ένα φλιτζάνι φράουλες καλύπτει σε ποσοστό 136% τη συνιστώμενη ημερήσια ποσότητα βιταμίνης C που χρειάζεται ο οργανισμός. Καλύπτει επίσης κατά 21% τις ανάγκες σε μαγγάνιο, ένα απαραίτητο συστατικό στην μάχη ενάντια στις ελεύθερες ρίζες και το οξειδωτικό στρες καθώς και το 13% της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας φυτικών ινών.

Η διαδικασία για το παγωτό

Βήμα 1ο

Κόβετε σε λεπτές φέτες τις μπανάνες και τις βάζετε στην κατάψυξη για 1 -2  ώρες.

Βήμα 2ο

Χτυπάτε τις παγωμένες μπανάνες ( περίπου τα 2/3 ) στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν κρέμα. Στη συνέχεια στρώνετε το μείγμα σε ένα γυάλινο πιρέξ και το βάζετε στην κατάψυξη.

Βήμα 3ο
Προσθέτετε στο μπλέντερ τις υπόλοιπες παγωμένες μπανάνες μαζί με τις φράουλες ( σε κομμάτια όχι παγωμένα) και χτυπάτε καλά τα φρούτα. Μόλις αποκτήσουν κρεμώδη υφή, απλώνετε το μείγμα στο πιρέξ, πάνω από τις μπανάνες.

Βήμα 4ο

Καλύπτετε το πιρέξ με διάφανη μεμβράνη ( να ακουμπάει στο μείγμα) και το αφήνετε στην κατάψυξη για μία ώρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις