Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Τηγανητή πίτσα συνταγή: Έτοιμη σε χρόνο dt
PLUS

Τηγανητή πίτσα συνταγή: Έτοιμη σε χρόνο dt

Τηγανητή πίτσα συνταγή: Ρόκα, μοτσαρέλα και παρμεζάνα δένουν αρμονικά και δίνουν το πιο απολαυστικό αποτέλεσμα που θυμίζει πίτσα Ιταλίας.

Φτιάχνουμε μια διαφορετική πίτσα χρησιμοποιώντας το… τηγάνι. Ρόκα, μοτσαρέλα και παρμεζάνα δένουν αρμονικά και δίνουν το πιο απολαυστικό αποτέλεσμα που θυμίζει πίτσα Ιταλίας.

Υλικά:

500 γρ. σκληρό λευκό αλεύρι ή τύπου «00»
1 κοφτή κoυτ. σούπας αλάτι θαλασσινό
14 γρ. μαγιά ξερή
1 κοφτή κoυτ. σούπας ζάχαρη
4 κoυτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο

Για τη γέμιση:

8 κoυτ. σούπας συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
20 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
2 χούφτες φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
2 κoυτ. σούπας κάππαρη
2 μπάλες μοτσαρέλα, σε κομμάτια
2 κoυτ. σούπας παρμεζάνα, ψιλοτριμμένη
ε.π. ελαιόλαδο
2 χούφτες φυλλαράκια ρόκας

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε καθαρή επιφάνεια κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αλάτι και κάνουμε μια λακκούβα στη μέση. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μαγιά με τη ζάχαρη και το λάδι μαζί με 325 ml χλιαρό νερό (όχι καυτό) και αφήνουμε σε ζεστό μέρος καλυμμένο με μεμβράνη για 5΄-10΄.

Βήμα 2

Αδειάζουμε το μείγμα της μαγιάς στο κέντρο του αλευριού και με ένα πιρούνι φέρνουμε το αλεύρι προς το κέντρο λίγο-λίγο, ανακατεύοντας κυκλικά. Μόλις αρχίσει να ενώνεται η ζύμη δουλεύουμε με καθαρά αλευρωμένα χέρια μέχρι να πάρουμε μια λεία και ελαστική ζύμη.

Βήμα 3

Βάζουμε τη ζύμη σε ένα αλευρωμένο μπολ, την πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι από πάνω και καλύπτουμε με μια νωπή πετσέτα. Βάζουμε το μπολ σε ζεστό μέρος χωρίς ρεύματα αέρα και αφήνουμε τη ζύμη να διπλασιαστεί σε όγκο, για περίπου 1 ώρα. Σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια δουλεύουμε ελάχιστα τη ζύμη για να φύγει ο αέρας. Τη χρησιμοποιούμε άμεσα ή τη φυλάμε στο ψυγείο στο μπολ καλυμμένη με αλουμινόχαρτο μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.

Βήμα 4

Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 μπάλες που κρατάμε καλυμμένες με νωπή πετσέτα. Βάζουμε ένα μεγάλο πυρίμαχο τηγάνι (που μπαίνει και στον φούρνο) σε μέτρια φωτιά και ανοίγουμε το πρώτο ζυμάρι στο μέγεθος του σκεύους. Το απλώνουμε μέσα και το πιέζουμε να καλύψει τη βάση του τηγανιού.

Βήμα 5

Ψήνουμε μέχρι η βάση να γίνει τραγανή και η ζύμη να αρχίσει να κάνει φουσκάλες, για περίπου 5΄-8΄. Αλείφουμε την κάθε ζύμη με 2 κουτ. σούπας χυμό ντομάτας, 5 κομμένα ντοματίνια, λίγο βασιλικό, 1/2 κουτ. σούπας κάππαρη, 1/2 μπάλα μοτσαρέλα και 1/2 κουτ. σούπας παρμεζάνα.

Βήμα 6

Τελειώνουμε το ψήσιμο στο προθερμασμένο γκριλ του φούρνου μέχρι τα υλικά να λιώσουν και να κάνουν φουσκάλες. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα ζυμάρια και τα υλικά. Τις σερβίρουμε ζεστές περιχύνοντας με λίγο ελαιόλαδο, πασπαλίζοντας με λίγο αλάτι και γαρνίροντας με λίγη ρόκα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις