Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 72 – 78: Πρόσω ολοταχώς για πρωτάθλημα οι Ερυθρόλευκοι
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 72 – 78: Πρόσω ολοταχώς για πρωτάθλημα οι Ερυθρόλευκοι

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 72 - 78: Ο χθεσινός αγώνας είχε ένταση και φοβερές ανατροπές μεταξύ των δύο ομάδων

Ο Ολυμπιακός επικράτησε του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ με 78-72 μετά από ένα καταπληκτικό δεύτερο ημίχρονο και πλέον χρειάζεται μια νίκη ακόμα για να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Ο Ολυμπιακός με κορυφαίους τους Ντόρσει, Σλούκα και Βεζένκοφ επιθετικά αλλά και τον Φαλ να κάνει εκπληκτική δουλειά στο δεύτερο ημίχρονο, κατάφερε να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα από το ΟΑΚΑ, και την Παρασκευή περιμένει τον αιώνιο αντίπαλο του στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας προκειμένου να κλειδώσει το πρωτάθλημα και το πρώτο νταμπλ μετά από 25 χρόνια.

Ο αγώνας

Ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε μεταμορφωμένος στο δεύτερο τελικό στο ΟΑΚΑ βγάζοντας ενέργεια σε άμυνα και επίθεση. Οι πράσινοι αν και στις πρώτες επιθέσεις φάνηκαν να βγάζουν νευρικότητα, η ένταση που έβγαλαν στην άμυνα απέδωσε καρπούς, δίνοντας τους στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου διαφορά 14 πόντων. Ο Παπαπέτρου κουβάλησε την επίθεση του Παναθηναϊκού με 13 πόντους και τον Οκάρο Γουάϊτ να δίνει και αυτός λύσεις με τους 8 πόντους που πέτυχε. Στην άμυνα ο Παπαγιάννης σκέπασε κυριολεκτικά τα καλάθια, βάζοντας δύσκολα στους ερυθρόλευκους που είδαν τον Φαλ να πηγαίνει νωρίς στο πάγκο με 2 φάουλ, γεγονός που δυσκόλεψε περισσότερο την εξίσωση για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Ο Κώστας Σλούκας έμοιαζε απελπιστικά μόνος καθώς ο Ολυμπιακός έδειχνε στατικότητα και έλλειψη ενέργειας. Η ανωτερότητα του Παναθηναϊκού μεταφράστηκε στο 46-32 του πρώτου ημιχρόνου. Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του αγώνα άλλαξε ριζικά, με τον Ολυμπιακό να μπαίνει μεταμορφωμένος στο γήπεδο και με μπροστάρη τον Ντόρσεϊ έτρεξε ένα σερί 23-10 παίρνοντας κεφάλι στο σκορ και παγώνοντας το ΟΑΚΑ. Από εκεί και πέρα τα πράγματα απλουστεύτηκαν για τους ερυθρόλευκους οι οποίοι έλεγχαν το ματς, με τον Βεζένκοφ και τον Σλούκα να βάζουν μεγάλα σουτ και να κόβουν τα πόδια του Παναθηναϊκού και τους ερυθρόλευκους να καταφέρνουν να φύγουν αλώβητοι από το ΟΑΚΑ.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 21-20, 46-32, 56-61, 72-78.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΟΠΑΠ (Βόβορας): Σίβα (0/2 τρίποντα), Παπαγιάννης 12 (4/5 δίποντα, 4/4 βολές, 10 ριμπάουντ), Μποχωρίδης 2, Παπαπέρτου 17 (4/7 δίποντα, 1/5 τρίποντα, 6/6 βολές, 9 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 4 λάθη), Γουάιτ 10 (1 τρίποντο, 6 ριμπάουντ), Μέικον 6 (2/7 σουτ), Νέντοβιτς 11 (3/6 δίποντα, 1/6 τρίποντα, 2/3 βολές, 2 ασίστ, 4 λάθη), Έβανς 8 (8 ριμπάουντ), Σαντ-Ρος 6 (2 τρίποντα, 4 ριμπάουντ).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Γουόκαπ 3 (1), Ντόρσεϊ 17 (2/9 δίποντα, 4/7 τρίποντα, 1/3 βολές, 2 ασίστ), Φαλ 5 (10 ριμπάουντ, 2 λάθη, 2 μπλοκ), Βεζένκοβ 19 (2/7 δίποντα, 5/ 7τρίποντα, 4 ριμπάουντ), Παπανικολάου 6 (2), Λαρεντζάκης (0/2 τρίποντα), Σλούκας 20 (5/8 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 4/5 βολές, 4 ασίστ), Μάρτιν 7 (1/5 δίποντα, 5/6 βολές, 6 ριμπάουντ), Πρίντεζης, ΜακΚίσικ 1.

Οι δηλώσεις Μπαρτζώκα

Μετά από τον 2ο τελικό και το 2-0 του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού στα παιχνίδια τίτλου της Basket League ο Γιώργος Μπαρτζώκας κράτησε χαμηλούς τόνους και εστίασε στη φοβερή εμφάνιση της ομάδας του στο 3ο δεκάλεπτο.  «Παίξαμε φοβερό μπάσκετ στο τρίτο δεκάλεπτο, ήμασταν εκπληκτικοί. Και στην άμυνα το ίδιο. Με το που περάσαμε και πήραμε και μια διαφορά, κάναμε ό,τι έπρεπε για ένα τέτοιο παιχνίδι. Κάναμε το 2-0, έχουμε δει πάρα πολλά πράγματα, θέλουμε όλοι μαζί, ο κόσμος μας κι εμείς να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να πάρουμε το πρωτάθλημα», είπε στην ΕΡΤ ο κόουτς του Ολυμπιακού.»

»Από την πλευρά του ο άσος του Ολυμπιακού Σάσα Βεζένκοφ επεσήμανε: «Στην δεύτερη περίοδο δεν ανταποκριθήκαμε. Ξέραμε πως ο Παναθηναϊκός θα μπει παθιασμένος στο ματς. Στο δεύτερο δεκάλεπτο παραδώσαμε πνεύμα και τελικά κάναμε το χειρότερό μας ημίχρονο. Μπήκαμε καλά στο τρίτο δεκάλεπτο και το κλειδί ήταν στην άμυνά μας, περιορίσαμε τον Παναθηναϊκό. Χάσαμε πολλά ριμπάουντ αλλά η άμυνά μας έσφιξε. Γίναμε λιγότερο προβλέψιμοι. Αφήσαμε τον Παναθηναϊκό στο πρώτο μισό να μας δείρει μπασκετικά».

Οι δηλώσεις Βόβορα

Στη μεγάλη επιστροφή του Ολυμπιακού από το -14 και στα λάθη των παικτών του που οδήγησαν εκεί στάθηκε στις δηλώσεις του ο Γιώργος Βόβορας.  Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού σημείωσε ότι η ομάδα του ήθελε τη νίκη και ζήτησε να καθαρίσει το μυαλό για τη συνέχεια και τον 3ο τελικό της Παρασκευής στο ΣΕΦ. «Σίγουρα δεν χειριστήκαμε σωστά την διαφορά που είχαμε χτίσει στο πρώτο μισό. Ο Ολυμπιακός μπήκε με ενέργεια και εμείς είχαμε ένα καταστροφικό πεντάλεπτο. Τους δώσαμε το μομέντουμ και ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα με εμπειρία. Εμείς δεν το διαχειριστήκαμε και χάσαμε. »

»Σίγουρα όταν έχεις μία τέτοια διαφορά στο σπίτι σου και δεν την διαχειρίζεσαι έχεις κάνει λάθη. Μας πληγώνει, θέλαμε την νίκη και χειριστήκαμε λάθος κάποιες καταστάσεις. Πρέπει να ηρεμήσουμε να καθαρίσουμε το μυαλό μας και να παλέψουμε. Υπήρχε πολύ μεγάλη θέληση αλλά πρέπει να διαχειριστούμε το θέλω μας».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις