Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Σκότωσε τον πατριό της: Η11χρονη που ακολούθησε την εντολή της μητέρας
ΚΟΣΜΟΣ

Σκότωσε τον πατριό της: Η11χρονη που ακολούθησε την εντολή της μητέρας

Χρειάστηκαν δύο ώρες για να ξεψυχήσει ο Wayne Wyers και 30 χρόνια για να συμφιλιωθεί η Mary με αυτό που είχε κάνει

Η Mary Bailey ήταν μόλις 11 ετών όταν άκουσε τη μητέρα της να της λέει: «Θέλω να τον πυροβολήσεις στο κεφάλι. Αν το κάνεις, όλα θα τελειώσουν. Δεν θα πας φυλακή, είσαι πολύ νέα». Το αίμα της πάγωσε. Πώς ήταν δυνατόν η ίδια η μητέρα της να της ζητούσε να σκοτώσει τον πατριό της; Η Priscilla ήταν θύμα ενδοοικογενειακής βίας από τον άντρα της, που έπινε και την χτυπούσε. Ήθελε να απαλλαγεί από το μαρτύριο. Ή πιο συγκεκριμένα ήθελε η κόρη της να την απαλλάξει από το καθημερινό ξύλο και τη βία. Η 46χρονη σήμερα Mary ανακαλεί τις στιγμές με τρόμο. «Την παρακάλεσα, της είπα “δεν μπορώ. Μην με αναγκάσεις να το κάνω”». Η μητέρα της, όμως, επέμενε. «Η καρδιά μου χτυπούσε σαν τρελή. Ένιωσα λες και πέρασε μια αιωνιότητα για να φτάσω στο σαλόνι. Θυμάμαι ότι σκεφτόμουν δεν μπορώ να τον πυροβολήσω στο κεφάλι, οπότε σημάδεψα στο στομάχι και τράβηξα την σκανδάλη».

Χρειάστηκαν δύο ώρες για να ξεψυχήσει ο Wayne Wyers και 30 χρόνια για να συμφιλιωθεί η Mary με αυτό που είχε κάνει και να φτιάξει τη σχέση με τη μητέρα της. Τώρα η ιστορία της μεταφέρεται στην μικρή οθόνη στο People Magazine Investigates με τίτλο «Οι εντολές της μαμάς μου».

Το χρονικό του φόνου

Όλα ξεκίνησαν τον Φεβρουάριο του 1987 όταν ο 29χρονος τότε Wyers, που δούλευε σαν οδηγός φορτηγού, επέστρεψε στο σπίτι του στη δυτική Βιρτζίνια των ΗΠΑ και είδε ότι η γυναίκα του είχε δανείσει το τζιπ του σε έναν συγγενή. Ο άνδρας έγινε πυρ και μανία και έβαλε σκοπό του να κάνει τη ζωή των δύο γυναικών κόλαση. Η Mary είδε τον πατριό της να χαστουκίζει τη γιαγιά της με τόση δύναμη που οδήγησε στην απώλεια της ακοής της. Μετά πήρε το κουζινομάχαιρο και το έβαλε στο λαιμό της μητέρας της, πριν πέσει λιπόθυμος από το αλκοόλ. H Priscilla πήγε στο δωμάτιό της, άρπαξε μια 22άρα καραμπίνα και την έδωσε στην κόρη της.

Όταν ήρθε η Αστυνομία η μητέρα είπε ότι τον σκότωσε εκείνη και λίγα λεπτά μετά τα έριξε στην κόρη της, υποστηρίζοντας ότι ήταν δική της ιδέα. Οι δύο γυναίκες συνελήφθησαν. Η Priscilla όμως είχε δίκιο, η 11χρονη δεν έμεινε στη φυλακή αλλά πήγε σε ανάδοχη οικογένεια. «Δεν ήθελε να πάει στη φυλακή, δεν πίστευε ότι θα πήγαινα ούτε εγώ» λέει η Mary. Σύμφωνα με τους εισαγγελείς ο Wyers δεν αποτελούσε ενεργή απειλή γιατί όταν πυροβολήθηκε κοιμόταν, οπότε η Priscilla κρίθηκε ένοχη για φόνο πρώτου βαθμού τον Ιούνιο του 1988. Καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη, αλλά αποφυλακίστηκε το 1998. Αυτά τα 10 χρόνια μάνα και κόρη κράτησαν επαφή μέσα στη φυλακή. Σήμερα η Mary μένει στην πόλη Γκαστόνια στη Βόρεια Καρολίνα με τον άντρα της, που είναι εισαγγελέα και είναι ιδιοκτήτρια μιας εταιρείας που φτιάχνει ιατρικές στολές. Έχει γράψει και ένα βιβλίο με τον τίτλο «Ο στρατιώτης της μητέρας μου». «Η διαδικασία του γραψίματος βοήθησε το τραύμα μου» είπε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις