Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Σαλάτα καρπούζι συνταγή: Για μια ιδιαίτερη αλμυρή επιλογή
PLUS

Σαλάτα καρπούζι συνταγή: Για μια ιδιαίτερη αλμυρή επιλογή

Σαλάτα καρπούζι συνταγή: Το καρπούζι μπορεί να "φαγωθεί" και ως κανονική αλμυρή σαλάτα, όχι μόνο ως φρουτοσαλάτα.

Το καρπούζι, νόστιμο, δροσερό και ζουμερό, το έχουν πολλοί στο μυαλό τους μόνο ως φρούτο. Ή το πολύ πολύ να ξέρουν ότι μερικοί προτιμούν να το απολαμβάνουν και με φέτα. Πόσοι όμως ξέρουν, αλήθεια, ότι το φανταστικό αυτό φρούτο μπορεί να γίνει η απόλυτη σαλάτα του καλοκαιριού; Ναι ναι καλά διαβάσατε. Το καρπούζι μπορεί να “φαγωθεί” και ως κανονική αλμυρή σαλάτα, όχι μόνο ως φρουτοσαλάτα.

Μια υπέροχη συνταγή είναι η καλοκαιρινή δροσερή σαλάτα με καρπούζι , παξιμάδια από χαρούπι, βασιλικό, φέτα, βιολογικά ντοματίνια και αγγουράκια. Είναι ό,τι πιο νόστιμο και δροσερό μπορείτε να φτιάξετε ειδικά για τις ζεστές θερμοκρασίες που έχουμε και είναι από μόνη της σαν σαλάτα ένα πλήρες γεύμα που μπορεί να καταναλωθεί οποιαδήποτε ώρα της ημέρας.

Τι θα χρειαστείτε για τη σαλάτα με καρπούζι:

  • Ντοματίνια
  • Αγγουράκια
  • Καρπούζι (βγάλτε τα κουκούτσια)
  • Παξιμάδια από χαρούπι
  • Φέτα
  • Βασιλικό (αρκετό και ψιλοκομμένο και κομμάτια)
  • Ελαιόλαδο

Οδηγίες

Κόβετε τα παξιμάδια σε μικρά κομματάκια, κόβετε και τα ντοματίνια στην μέση καθώς και τα αγγουράκια. Κόβετε σε τετράγωνα κομματάκια το καρπούζι αφού έχετε αφαιρέσει τα κουκούτσια και μαζί με αυτό βάζετε και την φέτα και ψιλοκόβετε τα 2/3 από τον βασιλικό και προσθέστε και τον υπόλοιπο βασιλικό ως έχει, αρκετό γιατί δίνει πολύ όμορφη γεύση. Πασπαλίζετε με καλό ελαιόλαδο και ανακατεύετε, την βάζετε στο ψυγείο για λίγο να είναι δροσερή και σερβίρετε.

@majenco #Watermelon #GreekSalad with A twist #LoveToCook #Salad #SummerSalad #Yummy #CherryTomatoes #Basil #Cucumber #FetaCheese #Carob #Ntakos #OliveOil #Recipe on my #Blog Majenco’s point of view on queen.gr #WhenICookICookS #June2022 #Majenco #Greece ♬ Watermelon Sugar – Harry Styles

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις