Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

15

Αυγούστου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πόρισμα για Μαλένα – Ίριδα: “Τα κορίτσια πέθαναν από ασφυξία” – Τι λέει ο δικηγόρος της Πισπιρίγκου
ΕΛΛΑΔΑ

Πόρισμα για Μαλένα – Ίριδα: “Τα κορίτσια πέθαναν από ασφυξία” – Τι λέει ο δικηγόρος της Πισπιρίγκου

Πόρισμα για Μαλένα - Ίριδα: Δείτε ποια ευρήματα επιβεβαιώνουν τον ασφυκτικό μηχανισμό ως αιτία θανάτου

Σοκάρουν για ακόμα μια φορά τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για την υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα. Σήμερα παραδόθηκε στην ΕΛ.ΑΣ. το πόρισμα για τους θανάτους της Μαλένας και της Ιριδας. Στο πόρισμά τους οι δύο εμπειρότατοι ιατροδικαστές Καρακούκης-Καλόγρηας, αναφέρουν ξεκάθαρα ότι ο θάνατος και των δύο μικρότερων παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη-Πισπιρίγκου ήταν προϊόν εγκληματικής ενέργειας και συγκεκριμένα ασφυξίας.

Φωτογραφίας από το πόρισμα
Αναλυτικά, στο πόρισμα αναφέρεται, μεταξύ άλλων:

«Ο συνδυαστικός αποκλεισμός παθολογικών αιτιών θανάτου οδηγεί, σύμφωνα και πάλι με τη μεθοδολογία εργασίας, στο βίαιο μηχανισμό θανάτου. Εν συνεχεία, με δεδομένο τον αποκλεισμό επίδρασης μηχανικού, ηλεκτρικού ή άλλου παράγοντα, καθώς και δηλητηρίασης, η διαγνωστική προσέγγιση κατευθύνεται στον στερητικό (ασφυκτικό) μηχανισμό θανάτου. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, τον ασφυκτικό μηχανισμό ως αιτία θανάτου επιβεβαιώνουν τα εξής νεκροψιακά-παθολογοανατομικά-φωτογραφικά ευρήματα:

Εκδορές κατά το ριζορίνιο και εντύπωμα στη δεξιά παρειά, κατά τον νεκροψιακό έλεγχο της Μαρίας Ελένης Δασκαλάκη και την επισκόπηση των φωτογραφιών. Κακώσεις, εν ζωή γενόμενες, στοματικού βλενογόννου/άνω χείλους στόματος κατά τον νεκροψιακό έλεγχο του αβάπτιστου θήλεος Δασκαλάκη και την επισκόπηση των φωτογραφιών, σε συνδυασμό με το ανευρεθέν πανάκι που έφερε ικανή ποσότητα αίματος».

Το πόρισμα βρίσκεται ήδη από νωρίς στα χέρια των αξιωματικών του τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής και, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, αναμένονται νέες εξελίξεις στην υπόθεση. Σημειώνεται ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, σε παλαιότερες δηλώσεις του είχε αναφέρει ότι «η υπόθεση θα φτάσει μέχρι το τέλος και όλα θα βγουν στο φως», κάτι που φαίνεται ότι γίνεται με την κατάθεση του πορίσματος των έμπειρων ιατροδικαστών.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου βρίσκεται προφυλακισμένη στον Κορυδαλλό, κατηγορούμενη για τη δολοφονία της μεγαλύτερης κόρης της, Τζωρτζίνας, με τη χορήγηση κεταμίνης.

Πάτρα: “Αν η Πισπιρίγκου ήταν ένοχη θα εξαφάνιζε το πανάκι” – Τι υποστηρίζει ο δικηγόρος της

Με τη λύση του μυστηρίου του θανάτου της Ίριδας να βρίσκεται στο ματωμένο πανάκι της, ο Όθωνας Παπαδόπουλος, δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου τόνισε πως εάν η Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν ένοχη δεν θα παρέδιδε το στοιχείο αυτό στις Αρχές. Ο Όθωνας Παπαδόπουλος, μίλησε στο Live News για το πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακούκη – Καλόγρια που αποκάλυψε πως οι θάνατοι της Μαλένας και της Ίριδας οφείλονται σε ασφυξία.

“Η αλήθεια είναι ότι δεν αποτελεί αιφνιδιασμό, ήταν κάτι που λίγο πολύ ήταν μεταξύ των σοβαρών πιθανοτήτων. Εμείς δεν έχουμε στα χέρια μας αυτό το πόρισμα, διότι δεν έχει ακόμα ασκηθεί ποινική δίωξη για την πράξη. Δεν έχουμε κάποια ιδιότητα υπόπτου ή κατηγορούμενου σε αυτή την υπόθεση”, δήλωσε αρχικά ο δικηγόρος της 33χρονης, ο οποίος τόνισε πως η ενημέρωσή του έρχεται από τα τηλεοπτικά μέσα.

Φωτο: Ίριδα και Μαλένα

“Το βασικό πειστήριο είναι αυτό το πανάκι από το ατυχές περιστατικό με την μικρή Ίριδα. Είναι ένα στοιχείο που η ίδια έδωσε στις Αρχές. Εάν έφερε κάποιο για την ίδια κακοποιητικό στοιχείο, γιατί να το θέσει υπόψη των Αρχών; Εάν είχε κάνει κάποια εγκληματική ενέργεια, σκοπός της θα ήταν να εξαφανίσει τα πειστήρια και όχι να τα εμφανίσει στις Αρχές”. Από την πλευρά της η Ρούλα Πισπιρίγκου επιμένει πως δεν θα μπορούσε ποτέ να στραφεί ενάντια στα παιδιά της και να τους προκαλέσει κακό.

Για την περίπτωση της Μαλένας ο κος Παπαδόπουλος τόνισε πως η ίδια η 33χρονη είχε αντιδράσει στον τρόπο που είχε διενεργηθεί η ιατροδικαστική έκθεση και μάλιστα είχε υποβάλλει μηνυτήρια αναφορά σχετικά με τις ακριβές συνθήκες του θανάτου του παιδιού. “Αυτό δεν θα συνέβαινε εάν υπήρχε κάποιου είδους εμπλοκή”, συμπλήρωσε ο δικηγόρος.

Επί πέντε ώρες κατέθετε σήμερα η μητέρα της Ρούλας Πισπιρίγκου. Σύμφωνα με τον κο Παπαδόπουλο, η μητέρα της 33χρονης περιέγραψε στους αστυνομικούς τη διαδρομή του ζεύγους Δασκαλάκη από το γάμο τους μέχρι και σήμερα, μίλησε για τα μητρικά ένστικτα της κόρης της και τη σχέση που είχε με την Τζωρτζίνα και διατύπωσε ξεκάθαρα τη θέση πως αποκλείει το ενδεχόμενο η Ρούλα Πισπιρίγκου να έχει κάνει κακό στα παιδιά της.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις