Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Βρετανοί αλεξιπτωτιστές – όργια: Σκάνδαλο στην πολεμική αεροπορία
ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανοί αλεξιπτωτιστές – όργια: Σκάνδαλο στην πολεμική αεροπορία

Βρετανοί αλεξιπτωτιστές - όργια: Ηθικό παράπτωμα πλήττει τη φήμη του βρετανικού στρατού

Σκάνδαλο μεγατόνων συγκλονίζει την βρετανική πολεμική αεροπορία μετά την αποκάλυψη ροζ βίντεο στα οποία εμφανίζονται να συμμετέχουν αλεξιπτωτιστές να κάνουν σεξ με γυναίκα που μπαινόβγαινε στη μονάδα τους επί ένα πεντάμηνο. Το ατιμωτικό για την βρετανική πολεμική αεροπορία σκάνδαλο οδήγησε τριακόσιους Βρετανούς αλεξιπτωτιστές σε αποκλεισμό από νατοϊκή αποστολή στο Κόσοβο. Ο αρχηγός του βρετανικού επιτελείου άμυνας στρατηγός Πάτρικ Σάντερς δήλωσε πως δεν θέλει να διακινδυνεύσει τη φήμη του βρετανικού στρατού με μια αποστολή εκτός συνόρων.

“Το μήνυμά μου προς τον στρατό είναι σαφές: η δικαιοδοσία μας βασίζεται στην εμπιστοσύνη και πρέπει να στεκόμαστε στο υψηλότερο επίπεδο”, σύμφωνα με τους Times. “Τέτοια συμπεριφορά είναι απαράδεκτη, διαβρωτική και βλαπτική για τη φήμη του στρατού”. Οκτώ αλεξιπτωτιστές από την 16η Ταξιαρχία Αεράμυνας βρίσκονται υπό δικαστική διερεύνηση μετά την αποκάλυψη βίντεο στα οποία φέρονται να επιδίδονται σε σεξουαλικές πράξεις με μια γυναίκα μέσα στους στρατώνες τους στο Έσεξ, ενώ δεκάδες άλλοι παρακολουθούν.

Δεν διαπιστώθηκε παράβαση

Η στρατονομία δεν έχει διαπιστώσει διάπραξη παράβασης από την πλευρά των αλεξιπτωτιστών όμως το ζήτημα θεωρείται από την ηγεσία του στρατού πολύ σοβαρό καθώς εκπέμπει μια εικόνα “υποτίμησης των γυναικών” που έρχεται σε αντίθεση με τις αξίες του στρατού, όπως αναφέρουν σε δημοσιεύμά τους οι Times του Λονδίνου.

Η βρετανική εφημερίδα αποκαλύπτει πως η εν λόγω γυναίκα μπήκε στον στρατώνα τουλάχιστον 31 φορές μέσα σε διάστημα πέντε μηνών. Οι αλεξιπτωτιστές του συγκεκριμένου τάγματος ήταν υπό στενή παρακολούθηση καθώς υπήρχαν για αυτούς αναφορές για αξιόμεπτες πράξεις και κατά πρόσφατη αποστολή τους στη Βόρεια Μακεδονία. Εκεί, είχαν καταγγελθεί για “ανάρμοστη συμπεριφορά” απέναντι σε στρατιώτες άλλων ταγμάτων κατά τη διάρκεια των ασκήσεων.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις