Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μάνος Δασκαλάκης για πόρισμα: Τα πρώτα λόγια του συζύγου της Ρούλας
ΕΛΛΑΔΑ

Μάνος Δασκαλάκης για πόρισμα: Τα πρώτα λόγια του συζύγου της Ρούλας

Μάνος Δασκαλάκης για πόρισμα: "Θα δηλώσω ξανά υποστήριξη κατηγορίας. Δεν αμφισβητώ το πόρισμα Καρακούκη - Καλόγρηα"

Σοκαρισμένος, αλλά όχι αιφνιδιασμένος δηλώνει ο σύζυγος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Μάνος Δασκαλάκης, στις πρώτες του δηλώσεις μετά τη δημοσιοποίηση του πορίσματος για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας. Μιλώντας στην εκπομπή “Live News” του Mega, αναφέρει ότι “αρχίζω να συνειδητοποιώ ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου σκότωσε και τα τρία παιδιά”, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν αμφισβητεί το πόρισμα και θα δηλώσει ξανά υποστήριξη της κατηγορίας.

“Κεραυνοβολήθηκα για δεύτερη φορά, αλλά δεν αιφνιδιάστηκα γιατί πλέον με όλα αυτά που είχαν αρχίσει να κυκλοφορούν, το περίμενα. Αρχίζω να συνειδητοποιώ ότι η γυναίκα μου δολοφόνησε και τα τρία μας παιδιά, αλλά δεν θέλω να πω κάτι άλλο τώρα. Να σχηματιστεί πρώτα δικογραφία, να πάρω αντίγραφο και μετά θα τοποθετηθώ. Θα δηλώσω ξανά υποστήριξη κατηγορίας. Δεν αμφισβητώ το πόρισμα Καρακούκη – Καλόγρηα. Θεωρώ ότι έχει γίνει ενδελεχής έρευνα”, είπε αναλυτικά ο Μάνος Δασκαλάκης.

Στο LIVE NEWS η παθολογοανατόμος που εξέτασε πρώτη την Ίριδα – «Δεν είχα ενημερωθεί ποτέ ούτε για το πανάκι, ούτε για τις αμυχές»

Η παθολογοανατόμος από τα Ιωάννινα, Κυριαζή Μητσέλου, η οποία είχε εξετάσει πρώτη τα όργανα της Ίριδας μίλησε στην εκπομπή LIVE NEWS αναφορικά με τα αποτελέσματα του τελικού πορίσματος των δύο κοριτσιών, Μαλένας και Ίριδας. Αρχικά αναφέρεται στο συμπέρασμα του πορίσματος αναφέροντας πως «η αγενεσία φλεβόκομβου είναι συμπέρασμα παθολογοανατόμου, δεν είναι συμπέρασμα ιατροδικαστή. Ο παθολογοανατόμος είναι μορφολόγος. Βλέπει ευρήματα στο μικροσκόπιο από τα όργανα που του έχουν στείλει και από τα όργανα που έχει εξετάσει».

Εξηγεί στη συνέχεια πως ο ιατροδικαστής είναι αυτός που αναλαμβάνει να στοιχειοθετήσει τα ευρήματα που έχει μαζί με τα ευρήματα του παθολογοανατόμου. «Εάν η κυρία Τσιόλα δεν μπόρεσε ποτέ να στοιχειοθετήσει αυτά τα ευρήματα δεν είναι δικό μου θέμα. Είναι δικό της» δηλώνει χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται πως η κ. Μητσέλου είχε κάνει λόγω επίσης για ασφυξία και επισημαίνει πως οι ιατροδικαστές Καρακούκης – Καλόγρηας συμφώνησαν με τα δικά της ευρήματα. «Τον ασφυκτικό θάνατο τον έχω περιγράψει στην έκθεσή μου. Υπάρχουν ευρήματα στον εγκέφαλο, στο μυοκάρδιο και τους πνεύμονες τα οποία έχω αναφέρει αναλυτικά. Εγώ ως παθολογοανατόμος δεν μπορώ να γράψω ασφυξία. Την αιτία θανάτου την γράφει ο ιατροδικαστής, όχι ο παθολογοανατόμος» συμπληρώνει. Αναφέρει επίσης πως ενημερώθηκε για το ματωμένο πανάκι και τις αμυχές στο στόμα και τη μύτη του μωρού από την τηλεόραση.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις