Υπόθεση Πισπιρίγκου – Πάτρα: Στη ΓΑΔΑ η αδερφή της 33χρονης

ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση Πισπιρίγκου – Πάτρα: Στη ΓΑΔΑ η αδερφή της 33χρονης

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ιφιγένεια Αντωνοπούλου

Υπόθεση Πισπιρίγκου - Πάτρα: Νέες εξελίξεις αναμένονται να ακολουθήσουν μετά την κατάθεση της Δήμητρας Πισπιρίγκου στη ΓΑΔΑ:

21.06.2022 | 10:20

Σοκ προκαλούν οι νέες αποκαλύψεις που έρχονται στο φως για την πολύκροτη υπόθεση των θανάτων των τριών παιδιών από την Πάτρα που έφυγαν από τη ζωή μέσα σε τρία χρόνια. Την ώρα που η μητέρα τους, Ρούλα Πισπιρίγκου παραμένει προφυλακισμένη για τον θάνατο τη 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, το πόρισμα των ιατροδικαστών για την 6 μηνών Ίριδα και την 3,5 ετών Μαλένα δίνουν νέα τροπή στην υπόθεση και σύντομα αναμένονται εξελίξεις.

Ο ασφυκτικός θάνατος που διαπίστωσαν οι ιατροδικαστές Καρακούκης και Καλογρηάς σημαίνει αυτομάτως εγκληματική ενέργεια, δηλαδή δολοφονία. Μάλιστα τα δύο παιδιά πρέπει να έφυγαν από τη ζωή μέσα σε λίγα λεπτά. «Ο συνδυαστικός αποκλεισμός παθολογικών αιτιών θανάτου οδηγεί στο βίαιο μηχανισμό θανάτου. Με δεδομένο τον αποκλεισμό επίδρασης μηχανικού, ηλεκτρικού ή άλλου παράγοντα, καθώς και δηλητηρίασης, η διαγνωστική προσέγγιση κατευθύνεται στον στερητικό (ασφυκτικό) μηχανισμό θανάτου», αναφέρει μεταξύ άλλων το πόρισμα.

Πάτρα: Τι ακολουθεί μετά το πόρισμα των ιατροδικαστών

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, μετά το ιατροδικαστικό πόρισμα για τα δύο παιδιά, στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών ετοιμάζονται να καλέσουν για κατάθεση την 33χρονη μητέρα τους, καθώς και τη θεία τους, Δήμητρα Πισπιρίγκου. Η 33χρονη μητέρα θα κληθεί να δώσει ανωμοτί εξηγήσεις ως ύποπτη. Ωστόσο, αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι εάν η θεία των παιδιών κληθεί να δώσει κατάθεση ως μάρτυρας ή ως ύποπτη. Μα σημειωθεί ότι τη νύχτα που κατέληξε η 6 μηνών Ιριδα στο σπίτι της οικογένειας Δασκαλάκη, πέρα από τα δύο μικρά παιδιά, ήταν η Ρούλα Πισπιρίγκου και η αδελφή της Δήμητρα, μια νύχτα που πολλές φορές έχουν περιγράψει και οι δυο τους σε συνεντεύξεις και καταθέσεις.

H Δήμητρα Πισπιρίγκου ξεκίνησε νωρίς το πρωί από την Πάτρα και αναμένεται στη ΓΑΔΑ το μεσημέρι, προκειμένου να καταθέσει κι εκείνη, μετά τον Μάνο Δασκαλάκη, τη μητέρα της κι άλλα συγγενικά πρόσωπα της Ρούλας Πισπιρίγκου, για τους θανάτους των παιδιών. Όσον αφορά στην έρευνα που θα γίνει από εδώ και πέρα, το Τμήμα Ανθρωποκτονιών αφού πάρει καταθέσεις από τη μητέρα και την αδελφή θα ολοκληρώσει τη δικογραφία, που περιέχει τις ιατροδικαστικές εκθέσεις και όλες τις καταθέσεις που έχουν ληφθεί αυτό το διάστημα, και στη συνέχεια θα διαβιβάσει τη δικογραφία στον αρμόδιο Εισαγγελέα. Το κλείσιμο της δικογραφίας και η διαβίβασή της θα γίνει εντός της τρέχουσας εβδομάδας.

Στη συνέχεια, το λόγο έχει ο Εισαγγελέας, που θα αποφασίσει εάν θα ασκηθούν διώξεις για ανθρωποκτονία ή κάποιο άλλο αδίκημα και σε βάρος ποιων προσώπων. Μετά την άσκηση των διώξεων –εάν φυσικά ασκηθούν- που είναι το πιθανότερο, θα έχουμε κλήσεις σε απολογία.

Τι υποστήριξε η Πισπιρίγκου μετά το πόρισμα

Η Ρούλα Πισπιρίγκου εξακολουθεί να επιμένει ότι δεν έχει καμία εμπλοκή με τον θάνατο των τριών παιδιών της. Σύμφωνα με το Star η πρώτη αντίδρασή της λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του πορίσματος για τους θάνατους της Ίριδας και της Μαλένας που αναφέρει ότι ήταν «ασφυκτικοί», μίλησε με τον δικηγόρο της Όθωνα Παπαδόπουλο και του είπε πως «δεν έχω καμία εμπλοκή με τον θάνατο των παιδιών μου, αρνούμαι κάθε υπόνοια, υποψία και κατηγορία. Έχω χάσει τα παιδιά μου και έχω στερηθεί την προσωπική μου ελευθερία ευρισκόμενη στη φυλακή».

Σύμφωνα με πληροφορίες του Star η πλευρά του Μάνου Δασκαλάκη, πατέρα των τριών νεκρών παιδιών, θα τοποθετηθεί αφού γίνει προσεκτική ανάγνωση του πορίσματος των ιατροδικαστών.  Χθες το απόγευμα ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου μίλησε στο Mega και αναφερόμενος στο πόρισμα Καρακούκη – Καλόγρηα δήλωσε πως «η αλήθεια είναι ότι δεν αποτελεί αιφνιδιασμό, ήταν κάτι που λίγο πολύ ήταν μεταξύ των σοβαρών πιθανοτήτων. Εμείς δεν έχουμε στα χέρια μας αυτό το πόρισμα, διότι δεν έχει ακόμα ασκηθεί ποινική δίωξη για την πράξη. Δεν έχουμε κάποια ιδιότητα υπόπτου ή κατηγορούμενου σε αυτή την υπόθεση».

“Αν είχε κάνει κάτι δεν θα εμφάνιζε στοιχεία στις Αρχές”

Με τη λύση του μυστηρίου του θανάτου της Ίριδας να βρίσκεται στο ματωμένο πανάκι της, ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε πως εάν η Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν ένοχη δεν θα παρέδιδε το στοιχείο αυτό στις Αρχές. «Το βασικό πειστήριο είναι αυτό το πανάκι από το ατυχές περιστατικό με την μικρή Ίριδα. Είναι ένα στοιχείο που η ίδια έδωσε στις Αρχές. Εάν έφερε κάποιο για την ίδια κακοποιητικό στοιχείο, γιατί να το θέσει υπόψη των Αρχών; Εάν είχε κάνει κάποια εγκληματική ενέργεια, σκοπός της θα ήταν να εξαφανίσει τα πειστήρια και όχι να τα εμφανίσει στις Αρχές».

Από την πλευρά της η Ρούλα Πισπιρίγκου επιμένει πως δεν θα μπορούσε ποτέ να στραφεί ενάντια στα παιδιά της και να τους προκαλέσει κακό. Για την περίπτωση της Μαλένας ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε πως η ίδια η 33χρονη είχε αντιδράσει στον τρόπο που είχε διενεργηθεί η ιατροδικαστική έκθεση και μάλιστα είχε υποβάλλει μηνυτήρια αναφορά σχετικά με τις ακριβές συνθήκες του θανάτου του παιδιού. «Αυτό δεν θα συνέβαινε εάν υπήρχε κάποιου είδους εμπλοκή», συμπλήρωσε ο δικηγόρος.

Λέων: Διαπιστώνεται δύσκολα ο ασφυκτικός θάνατος σε παιδιά

Στις συνθήκες θανάτου των δύο παιδιών αναφέρθηκε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega και ο ιατροδικαστής, Γρηγόρης Λέων. Ο ασφυκτικός θάνατος «σημαίνει πως κάποιος έκλεισε το στόμα και τη μύτη των παιδιών και ουσιαστικά από έλλειψη οξυγόνου μέσα σε λίγα λεπτά κατέληξαν», είπε ο ιατροδικαστής για τον ασφυκτικό θάνατο των παιδιών. «Ο ασφυκτικός θάνατος έχει μία σύντομη σχετική διάρκεια, από 3 έως 5 λεπτά είναι αρκετά. Είναι ένας θάνατος που από τη μεριά του δράστη θέλει πολύ μεγάλη θέληση για να πραγματοποιήσει την πράξη του. Στο πρώτο λεπτό ο οργανισμός χάνει τις αισθήσεις του. Το ένα λεπτό είναι 60 φορές να μετράμε με τη μορφή δευτερολέπτων και παράλληλα να ενεργούμε προς αυτή την κατεύθυνση, να μην κάνουμε πίσω ούτε μία στιγμή», είπε.

Μάλιστα, ο Γρηγόρης Λέων επισήμανε ότι ο ασφυκτικός θάνατος διαπιστώνεται δύσκολα, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για παιδιά. «Είμαστε πολύ τυχεροί, εντός εισαγωγικών, ότι στα συγκεκριμένα παιδιά υπήρχαν τραύματα. Συνήθως δεν έχουμε ούτε τραύματα, γιατί οι αντιστάσεις είναι ελάχιστες, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για συγγενικά πρόσωπα. Αυτό είναι κάτι που βλέπουμε αρκετά σπάνια, αλλά και τα ευρήματα θέλουν πολύ μεγάλη μελέτη», δήλωσε. Αναφορικά με τις αρχικές ιατροδικαστικές εκθέσεις που απέδιδαν τους θανάτους σε παθολογικά αίτια ο κ. Λέων δήλωσε πως θέλει αν πιστεύει ότι δεν υπήρξε δόλος από την πλευρά των ιατροδικαστών.

Exit mobile version