Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Μακρόν – Λεπέν κυβέρνηση εθνικής ενότητας: Η πρόταση στην ακροδεξιά πολιτικό
ΚΟΣΜΟΣ

Μακρόν – Λεπέν κυβέρνηση εθνικής ενότητας: Η πρόταση στην ακροδεξιά πολιτικό

Μακρόν - Λεπέν κυβέρνηση εθνικής ενότητας: Ο Γάλλος πρόεδρος προσπαθεί να βρει υποψήφιους για σχηματισμό κυβέρνησης

Σε μία αποκάλυψη “βόμβα” προχώρησε η Μαρίν Λε Πεν, σύμφωνα με την οποία ο Εμανουέλ Μακρόν της έκανε πρόταση για κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Σύμφωνα με την “Liberation”, ο Εμανουέλ Μακρόν στην συνάντησή του με την Μαρίν Λε Πεν συζήτησε το θέμα του σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής ενότητας, για να εισπράξει την απάντηση ότι «η κατάσταση δεν δικαιολογεί κάτι τέτοιο».

Το ίδιο θέμα συζητήθηκε και στην συνάντηση του Μακρόν με τον γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος, Φαμπιέν Ρουσέλ. Ο Εμμανουέλ Μακρόν «με ρώτησε αν είμαστε έτοιμοι να εργαστούμε για μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας» και αν μια τέτοια πρωτοβουλία «θα ήταν η λύση για να βγει η χώρα από την κρίση», δήλωσε ο Φαμπιέν Ρουσέλ, μετά τη συνάντηση με τον Μακρόν. Οι διερευνητικές συναντήσεις του Εμανουέλ Μακρόν με τους πολιτικούς αρχηγούς γίνονται στον απόηχο της προειδοποίησης του προέδρου της Εθνοσυνέλευσης, Ζεράρ Λαρσέ, ότι «η χώρα κινδυνεύσει να καταστεί ανέφικτο να κυβερνηθεί».

Αντιρρήσεις για τη συνεργασία Μακρόν με Μελανσόν και Λεπέν

Σύμφωνα όμως με την “Le soleil”, ο Εμανουέλ Μακρόν δεν έχει βρει πρόθυμους για κυβέρνηση εθνικής ενότητας, ούτε καν από τους δεξιούς ρεπουμπλικανούς. Ο γενικός γραμματέας του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Ορελιέν Πραντί, αρνήθηκε έναν «αναγκαστικό γάμο», όπως είπε χαρακτηριστικά. Πάντως και στο στρατόπεδο των «μακρονιστών» υπάρχουν αντιρρήσεις στα σενάρια συνεργασίας με τον Μελανσόν και την Λε Πεν.

Ο Ολιβιέ Βεράν, υπουργός αρμόδιος για τις σχέσεις με το κοινοβούλιο, δήλωσε ότι το μέτωπο του Μελανσόν και η ακροδεξιά παράταξη της Λεπέν δεν βρίσκονται «στο δημοκρατικό τόξο». Κατά την άποψη του Βεράν αυτό που χρειάζεται είναι να βρίσκονται πλειοψηφίες κατά περίσταση για να περνούν οι νόμοι από την Εθνοσυνέλευση. Εξηγώντας την κατάσταση, ο πολιτικός αναλυτής Ζαν Ντανιέλ Λεβί δήλωσε ότι στη Γαλλία «έχουμε μια κουλτούρα σύγκρουσης, αντί να αναζητούμε συμφωνία για το κοινό καλό και θα ήταν περίεργο αν αυτό άλλαζε σε αυτή την Εθνοσυνέλευση».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις