Με μόλις δύο υλικά, με τη συνταγή του Δημήτρη Μακρυνιώτη, μπορούμε να έχουμε πεντανόστιμο γλυκό ψυγείου.
Μιας και είναι καλοκαίρι, προτιμάμε συνταγές που είναι εύκολες, δροσερές και συνάμα απολαυστικές.
Υλικά
250 γραμμάρια κλασική κουβερτούρα
250 γραμμάρια μπανάνες
Προαιρετικά τρούφα σοκολάτας
Εκτέλεση
Σε ένα μπεν μαρί, λιώνουμε την κουβερτούρα μας.
Στη συνέχεια, σε ένα μούλτι, πολτοποιούμε τις μπανάνες.
Αμέσως μετά, αφαιρούμε την λιωμένη κουβερτούρα από το μπεν μαρί, προσθέτουμε μέσα τις πολτοποιημένες μπανάνες και ανακατεύουμε με μια μαρίζ, μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Έπειτα, αδειάζουμε το μείγμα μας σε ένα τσέρκι 16 εκατοστών και το τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει.
Όταν παγώσει, το αφαιρούμε από το τσέρκι και προαιρετικά πασπαλίζουμε με τρούφα.