Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

26

Ιουνίου 2021

alphafreepress.gr / LIFESTYLE / Μιχάλης Μυτακίδης – Αρναούτογλου: Η τραπ, το έντεχνο και το βιβλίο που του έδωσε ψυχίατρος
LIFESTYLE

Μιχάλης Μυτακίδης – Αρναούτογλου: Η τραπ, το έντεχνο και το βιβλίο που του έδωσε ψυχίατρος

Ο Μιχάλης Μυτακίδης από τους Active Member μίλησε για την trap και την έντεχνη μουσική

Σε δριμεία επίθεση για το έντεχνο τραγούδι προχώρησε ο Μιχάλης Μυτακίδης των Active Member το βράδυ της Τετάρτης μιλώντας στον Γρηγόρη Αρναούτογλου και τον ΑΝΤ1 ενώ αντίθετα υπερασπίστηκε την trap. «Τα παιδιά πέφτουν στο overload της εποχής τους και το μόνο που μπορούμε να ελπίζουμε είναι να έχουν επιλογές. Ένα παιδί μπορεί να καταστραφεί αν δεν έχει επιλογή. Αν η trap είναι επιλογή του κόσμου σεβαστό. Το κακοφορμισμένο ροκ πού το βάζεις; Το έντεχνο είναι πολύ πιο υποκριτικό από αυτά τα παιδιά. Τους έχω γνωρίσει όλους, τους φτύνω στα μούτρα όλους. Δεν θέλω να δω κανέναν» είπε αρχικά ο Μιχάλης Μυτακίδης.

Ο ίδιος εξήγησε την στάση του αυτή λέγοντας «είμαι ένα παιδί μεγαλωμένος με συνθέτες. Παίρναμε έναν δίσκο και έλεγε συνθέτης Σταύρος Ξαρχάκος και από κάτω με μικρά γράμματα Γιώργος Νταλάρας π.χ. Το μέγεθος ήταν ο συνθέτης κι ο στιχουργός. Τώρα το έντεχνο τι έκανε; Ήρθε με φόρα γεμάτο ατάλαντους τύπους και μουσικά και στιχουργικά και ερμηνευτικά – καμιά φορά αυτοί που είναι στα μαγαζιά της παραλίας είναι perfomer, o Μαζωνάκης για παράδειγμα είναι perfomer».

Ο Μιχάλης Μυτακίδης υποστήριξε, μάλιστα, ότι έχει «ανοιχτό μέτωπο» με τους εκπροσώπους του έντεχνου τραγουδιού: «Έκαναν πολύ κακό στα μουσικά πράγματα της Ελλάδας, τους τη χρωστάω και θα με έχουν πάντα απέναντι. Δεν κρατάω κανέναν γιατί στην πορεία θα γίνουν έτσι κι αυτοί. Όσοι ήταν μπροστάρηδες να καλύψουν τον διαχωρισμό του κόσμου δεν θα τους συγχωρήσω ποτέ. Το κάνανε σημαία τους».

Μιχάλης Μυτακίδης: Η μεγαλύτερη καλλιτέχνης στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή είναι η Γιώτα Γιάννα

«Αυτό που σου λέω μου κάνει εμπορικά πολύ μεγάλη ζημιά. Η μεγαλύτερη καλλιτέχνης στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή είναι η Γιώτα Γιάννα. Σαν ερμηνεύτρια. Τέτοια ψυχή δεν έχω δει σε κανέναν από αυτούς και είναι ένα ανθρωπάκι τόσο δα. Τιμώ τους συνθέτες μας, τους στιχουργούς μας, τους ποιητές μας. Από εκεί τι να τιμήσω; Την εμμονή τους να βγάλουν χρήματα να την τιμήσουμε και το ότι δεν αφήνουν χώρο σε κανέναν; Θα γίνω πολύ κακός» πρόσθεσε ο Μιχάλης Μυτακίδης.

Ο ιδρυτής των Active Member εξομολογήθηκε και το πώς αντιμετώπισε τις κρίσεις πανικού που τον ταλαιπωρούσαν για χρόνια: «Μεγάλοι ψυχίατροι δεν με ανεχτήκανε. Οι ψυχολόγοι καθόλου. Εγώ τους έλεγα αλήθεια κι αυτοί νομίζαν ότι λέω τις φαντασιώσεις μου. Τους έλεγα ό,τι μου έχει συμβεί και ήταν αδύναμοι. Για πολύ καιρό είχα τρομερές κρίσεις πανικού. Ένας πολύ μεγάλος ψυχίατρος αφού είδε και αποείδε και ότι δεν πρόκειται να κουμπώσω τίποτα μου έδωσε ένα βιβλίο, την “Ανατομία της μελαγχολίας”. Σταμάτησαν οι κρίσεις πανικού. Από τότε το “θεριό” δεν μου ξανάκανε επίσκεψη».

Ο Μιχάλης Μυτακίδης είπε, τέλος, ότι «δεν είχα πάθη ποτέ, δεν έχω καπνίσει ένα τσιγάρο στη ζωή μου. Τι παίρνεις και τα γράφεις μου λέγανε. Έχω ηθικό θέμα με το “φτιάξιμο”. Τον “Γολγοθά” σου πρέπει να τον πας. Δεν θα σηκώσει άλλος τον σταυρό. Δεν θες βοήθεια από κανέναν. Είμαι ψυχαναγκαστικός, αντέχω τον πόνο, δεν έχω πάρει φάρμακα ούτε σε σοβαρά προβλήματα, τον έκανα φίλο μου τον πόνο αλλά θέλω να είμαι εγώ πάντα. Δεν θέλω πρώτα από όλα να ξεχαστώ από τίποτα. Ούτε από τα προβλήματά μου. Οι ευαίσθητοι άνθρωποι κατρακυλούν εκεί. Δεν ξέρω πώς σφηνώθηκε στο κεφάλι μου ότι αυτό το μονοπάτι δεν θα το πάρω ποτέ»

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις