Τώρα με τη ζέστη ο καθένας θέλει κάτι δροσερό και ελαφρύ. Και τα μακαρόνια-σαλάτα με τόνο και μαγιονέζα αποτελούν ιδανική επιλογή. Είναι ένα πιάτο πολύ εύκολο, γρήγορο και χορταστικό ενώ το γεγονός πως η μακαρονοσαλάτα μπαίνει στο ψυγείο, δίνει ένα σούπερ δροσερό αποτέλεσμα. Σημειώνεται όμως, πως είναι μια συνταγή «με το μάτι» καθώς ο καθένας μπορεί να παίξει με τις αναλογίες και να «παντρέψει» τα υλικά όπως εκείνος αγαπά ωστόσο, φροντίζουμε η μαγιονέζα να είναι σε «συμφωνία» με την ποσότητα τόνου που χρησιμοποιούμε ώστε να μην το καλύπτει γευστικά. Για παράδειγμα για κονσέρβες με τόνο, χρησιμοποιούμε 3-4 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα.
Υλικά
μακαρόνια (πένες ή βίδες κατά προτίμηση)
τόνος σε ελαιόλαδο
μαγιονέζα
χυμός από λεμόνι
πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε τα μακαρόνια και τα σουρώνουμε.
Στραγγίζουμε τον τόνο αλλά όχι τελείως καθώς θέλουμε να μείνει λίγο ελαιόλαδο ώστε να δώσει αυτή τη χαρακτηριστική γεύση στο πιάτο.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη μαγιονέζα, τον χυμό από λεμόνι και το πιπέρι.
Προσθέτουμε τον τόνο και ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τα μακαρόνια.
Βάζουμε τα μακαρόνια στο ψυγείο για τουλάχιστον δύο με τρεις ώρες πριν σε σερβίρουμε.
Τip: Μπορούμε να προσθέσουμε και λίγο αγγούρι κομμένο σε κυβάκια για να γίνει ακόμα πιο δροσερό το πιάτο.