Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Αμβλώσεις ΗΠΑ: Η κόρη του αξέχαστου Πολ Γουόκερ εξηγεί γιατί η απόφαση είναι καταστροφή
ΚΟΣΜΟΣ

Αμβλώσεις ΗΠΑ: Η κόρη του αξέχαστου Πολ Γουόκερ εξηγεί γιατί η απόφαση είναι καταστροφή

Η κόρη του Paul Walker αποκαλύπτει ότι έκανε άμβλωση και εξηγεί γιατί η απόφαση για απαγόρευση είναι καταστροφή

Οι ΗΠΑ σείονται από την μεσαιωνική απόφαση-σοκ του Ανωτάτου Δικαστηρίου η οποία απαγόρευσε τις αμβλώσεις, σε μια πρωτόγνωρη και θλιβερή οπισθοδρόμηση που γυρνά τη χώρα 150 χρόνια πίσω. Οι αντιδράσεις πολλές μετά από αυτή την πρωτοφανή και αδιανόητη για το σύγχρονο κόσμο απόφαση, με χαρακτηριστικότερη όλων την αντίδραση του Αμερικανού Προέδρου που κατακεραύνωσε το συντηρητικό δικαστήριο και δήλωσε ότι θα κάνει ότι μπορεί για να εξασφαλίσει ότι θα υπάρχουν επιλογές για τις γυναίκες. Πολλές Αμερικανές και Αμερικανοί βγήκαν στους δρόμους για να διαδηλώσουν κατά της απόφασης, ενώ πολλές και διάφορες ήταν οι αντιδράσεις και διάσημων προσώπων.

https://twitter.com/cine_oculto/status/1451709464252461056

H ανάρτηση της Meadow Walker για την άμβλωση που έκανε και την απαγόρευση που αποφασίστηκε χθες

Η κόρη του Paul Walker, Meadow Walker, θέλοντας να διατρανώσει την αντίθεσή της και τον προβληματισμό της για την απόφαση-σοκ του Ανωτάτου Δικαστηρίου, διηγήθηκε τη δική της ιστορία, την άμβλωση που έκανε το 2020.

Η 23χρονη, που εργάζεται ως μοντέλο, έγραψε στο Instagram:

«Υπάρχουν αμέτρητες γυναίκες που έχουν παλέψει με την απόφασή τους να κάνουν άμβλωση. Κι εγώ πάλεψα με την απόφαση αυτή, αλλά το 2020, όταν ο κόσμος κατέρρεε κατά τη διάρκεια της πανδημίας, επιδίωξα να κάνω άμβλωση», έγραψε στο Instagram. «Η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί μια τεράστια οπισθοδρόμηση στην ιστορία – μια βαθιά αδικία για τις γυναίκες σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες», ξεκίνησε την ανάρτησή της η Meadow Walker. Διηγούμενη τη δική της ιστορία, η Meadow ανέφερε ότι η άμβλωση ήταν μια διαδικασία «ιδιωτική και προσωπική» και ότι ήταν «αρκετά τυχερή που είχε έναν σπουδαίο γιατρό που με στήριξε κατά τη διάρκεια της εξουθενωτικής διαδικασίας».

Συνέχισε να επαινεί τους γιατρούς που τη βοήθησαν, γράφοντας: «Με τη βοήθειά τους, είμαι σε θέση να είμαι το ευτυχισμένο και υγιές άτομο που είμαι σήμερα». Και ακολούθως εξέφρασε την αγωνία της για όλες τις γυναίκες που θα βρεθούν στη θέση που βρέθηκε εκείνη το 2020, από εδώ και στο εξής: «Τώρα, το να γνωρίζω ότι ακόμη περισσότερες γυναίκες δεν θα έχουν την ευκαιρία να αναζητήσουν ασφαλή τερματισμό της εγκυμοσύνης τους και να επιλέξουν για το σώμα τους, είναι απολύτως σπαρακτικό. Σε έναν κόσμο που περιθωριοποιεί συνεχώς τις γυναίκες, αυτό μοιάζει με τη μεγαλύτερη επίθεση από όλες».

 

Η Meadow ολοκλήρωσε το μήνυμά της γράφοντας,

«Η απαγόρευση των αμβλώσεων δεν αποτρέπει τις αμβλώσεις, αλλά τις ασφαλείς αμβλώσεις». Λίγο αργότερα η κόρη του Paul Walker, σε stories της έκανε γνωστό ότι δέχθηκε σχόλια μίσους για την προσωπική της ιστορία που μοιράστηκε.

«Ο αριθμός των σχολίων μίσους που έχω λάβει για αυτή την ανάρτηση είναι απίστευτος. Σας παρακαλώ να με κάνετε unfollow αν δεν συμφωνείτε με τις αξίες μου. Μην μένετε κοντά μου για να σχολιάζετε με φρικτό τρόπο», έγραψε προς τους haters ανάμεσα στους 3,7 εκατ. followers της και Η Meadow είναι η μοναχοκόρη του αείμνηστου ηθοποιού Paul Walker -γνωστότερος για τον ρόλο του ως Brian O’Conner στη σειρά Fast & Furious- ο οποίος πέθανε το 2013 σε ηλικία 40 ετών, έπειτα από τροχαίο δυστύχημα. Το Ανώτατο Δικαστήριο ακύρωσε την απόφαση-ορόσημο Roe v. Wade του 1973 το πρωί της Παρασκευής, επικυρώνοντας την περιοριστική απαγόρευση των αμβλώσεων 15 εβδομάδων της πολιτείας του Μισισιπή.

«Το Σύνταγμα δεν παρέχει δικαίωμα στην άμβλωση- οι αποφάσεις Roe και Casey ακυρώνονται- και η εξουσία ρύθμισης των αμβλώσεων επιστρέφει στους ανθρώπους και στους εκλεγμένους αντιπροσώπους τους», αναφέρεται στην απόφαση. Η συντηρητική πλειοψηφία του Ανωτάτου Δικαστηρίου, με 6 ψήφους έναντι 3 έκανε πράξη την απαγόρευση των αμβλώεων, με τους φιλελεύθερους δικαστές Σόνια Σοτομαγιόρ, Έλενα Κάγκαν και Στίβεν Μπρέιερ να διαφωνούν. Ο αρχιδικαστής Τζον Ρόμπερτς συμφώνησε. Οι συντηρητικοί δικαστές Μπρετ Κάβανο και Κλάρενς Τόμας κατέθεσαν επίσης σύμφωνη γνώμη. Οι αμβλώσεις τέθηκαν αυτομάτως εκτός νόμου σε 18 πολιτείες των ΗΠΑ αμέσως μετά την ανατροπή της απόφασης Roe v. Wade, χάρη σε ειδικά σχεδιασμένους «νόμους ενεργοποίησης» και απαγορεύσεις που τέθηκαν αυτομάτως σε ισχύ μετά τη χθεσινή απόφαση.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις