Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Αυγούστου 2021

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Τα πιο ακριβα κεράσια: Τιμή ρεκόρ για μια κασετίνα με σπάνια ποικιλία
ΚΟΣΜΟΣ

Τα πιο ακριβα κεράσια: Τιμή ρεκόρ για μια κασετίνα με σπάνια ποικιλία

Τα πιο ακριβα κεράσια: Τιμή ρεκόρ 4.200 ευρώ για μια κασετίνα με κεράσια σπάνιας ποικιλίας

Μια κασετίνα με τα ποιοτικά κι άρα πανάκριβα κεράσια του νομού Αομόρι της Ιαπωνίας, πουλήθηκαν σε τιμή ρεκόρ στην πρώτη δημοπρασία της σεζόν. Τα κεράσια της ποικιλίας Junoheart πουλήθηκαν στην τιμή των 600.000 γεν, κοινώς έναντι 4.100 ευρώ, στην αγορά του Χατσινόχε. Και καθώς το κάθε κουτί περιλαμβάνει 15 κεράσια -που αποκαλούνται Aomori Heartbeat, το κορυφαίο είδος της συγκεκριμένης ποικιλίας- σημαίνει πως το κάθε κεράσι κόστισε 280 ευρώ!

Το ποσό αυτό ξεπέρασε κατά πολύ το περασμένο ρεκρό των 450.000 γεν που σημειώθηκε πέρυσι. Η περιφερειακή κυβέρνηση του Αομόρι ανέπτυξε τη νέα αυτή ποικιλία κερασιών το 2019.  Ο μεγαλύτερος πλειοδότης ήταν η Ναγκατσούκα Σέικα, εταιρείας χονδρικής πώλησης φρούτων και λαχανικών με έδρα το νομό Τσίμπα, ο οποίος ήταν και πέρυσι ο κερδισμένος της δημοπρασίας.  «Το πάθος του παραγωγού είναι σπουδαίο και αυτά τα κεράσια δεν μπορούν να βρεθούν πουθενά αλλού» ανέφερε η Κιόκο Ναγκατσούκα, πρόεδρος της εταιρείας.

«Πολλοί άνθρωποι εκπλήσσονται από το μέγεθος και τη γλυκύτητά τους. Παρότι υπάρχουν πολλοί που δεν τα ξέρουν, θα ήθελα να συστήσω αυτά τα κεράσια σε όλη τη χώρα» είχε πει στην περυσινή δημοπρασία η ίδια.

Με πληροφορίες από Japan News/Mainichi

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις