Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Αυγούστου 2021

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μητσοτάκης συναντήσεις: Οι επαφές του πρωθυπουργού την Δευτέρα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης συναντήσεις: Οι επαφές του πρωθυπουργού την Δευτέρα

Μητσοτάκης συναντήσεις: Ο πρωθυπουργός θα έρθει σε επαφή με τον Αρμένιο ΥΠΕΞ

Αύριο Δευτέρα (27 Ιουνίου), ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί στις 12:00, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον υπουργό Εξωτερικών της Αρμενίας Αραράτ Μιρτζογιάν. Στις 13:00 ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με την εκτελεστική αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργκρέτε Βεστάγκερ, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Αρμενίας Αραράτ Μιρζογιάν (Ararat Mirzoyan), ο οποίος επισκέπτεται την Αθήνα, θα πραγματοποιήσει αύριο Δευτέρα 27 Ιουνίου και ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, μετά την συνάντηση που θα έχει προηγηθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό. Οι δύο υπουργοί θα έχουν κατ’ ιδίαν συνάντηση στις 13:05 και κατόπιν θα λάβουν χώρα διευρυμένες συνομιλίες, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Θα υπογραφεί Μνημόνιο Κατανοήσεως

Στη συνέχεια, στις 13:45, οι δυο υπουργοί θα υπογράψουν Μνημόνιο Κατανοήσεως μεταξύ των δυο υπουργείων Εξωτερικών για θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αμέσως μετά θα πραγματοποιηθούν κοινές δηλώσεις στον Τύπο στις 13:50, ενώ θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας.

Οι συνομιλίες μεταξύ των δύο υπουργών αναμένεται να επικεντρωθούν στην περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων, σε ζητήματα περιφερειακού και διεθνούς ενδιαφέροντος, με έμφαση στις τρέχουσες εξελίξεις στον Καύκασο, στην κατάσταση στην Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή, στην Ανατολική Μεσόγειο, στη συνεργασία των δύο χωρών στο πλαίσιο των τριμερών σχημάτων συνεργασίας, καθώς και στις σχέσεις ΕΕ – Αρμενίας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις