Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ / Wimbledon: Δεύτερος γύρος, «ψάχνει» την πρόκριση η Μαρία Σάκκαρη
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Wimbledon: Δεύτερος γύρος, «ψάχνει» την πρόκριση η Μαρία Σάκκαρη

Wimbledon: Νέα αναμέτρηση για τη Ελληνίδα τενίστρια με αντίπαλο τη Ζόι Χάιβς.

Πρώτος αγώνας σήμερα για τη Μαρία Σάκκαρη στο Wimbledon, με αντίπαλο τη Ζόι Χάιβς (Αυστραλία), στις 13:00 (ώρα Ελλάδας), με μετάδοση από το Novasports. Το παιχνίδι των δύο αθλητριών αναβλήθηκε χθες λόγω βροχής και θα διεξαχθεί σήμερα το μεσημέρι. Η κορυφαία τενίστρια όλων των εποχών στην Ελλάδα είναι το απόλυτο φαβορί απέναντι στο Νο 572 της παγκόσμιας κατάταξης, η οποία με τη σειρά της προέρχεται από μία πολύ καλή πορεία στους προκριματικούς του τρίτου Grand Slam της σεζόν. Στην 6η της συμμετοχή στο Wimbledon η Μαρία Σάκκαρη θα επιδιώξει να φτάσει όσο το δυνατόν ψηλότερα και παράλληλα να μπει στο τουρνουά με μία άνετη επικράτηση που θα της ανεβάσει τη ψυχολογία ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Απέναντι σε αθλήτριες από την «χώρα των καγκουρό» η 26χρονη μετρά 6 νίκες και ισάριθμες ήττες, με τις τρεις από τις αυτές να ήταν από την πρώην κορυφαία τενίστρια του κόσμου, Άσλεϊ Μπάρτι. Επίσης, ισορροπία σε νίκες και ήττες (2-2) υπάρχει και στις αναμετρήσεις της Σάκκαρη με αντιπάλους από την Αυστραλία στα Grand Slam που συναντήθηκαν. Η τελευταία Αυστραλή που αντιμετώπισε η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ήταν η Αλια Τομλιάνοβιτς, στο Roland Garros του 2020, όταν είχε επικρατήσει με 2-0 (6-0, 7-5).

Πρεμιέρα και για τον Στέφανο Τσιτσιπά

Πρεμιέρα κάνει σήμερα και ο Στέφανος Τσιτσιπάς, που αντιμετωπίζει τον Ελβετό Alexander Ritschard, έναν παίκτη που βρίσκεται στο Νο 192 της παγκόσμιας κατάταξης και κατάφερε να μπει στο ταμπλό μέσα από τα προκριματικά.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις