Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Μητσοτάκης – Ερντογάν ΝΑΤΟ: “Αδύνατον να έχω διμερή με τον Έλληνα πρωθυπουργό”
ΚΟΣΜΟΣ

Μητσοτάκης – Ερντογάν ΝΑΤΟ: “Αδύνατον να έχω διμερή με τον Έλληνα πρωθυπουργό”

Μητσοτάκης - Ερντογάν ΝΑΤΟ: Αναφορικά με το ζήτημα ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας, ανέφερε ότι δεν θέλει λόγια, αλλά πράξεις

Ο πρόεδρος της Τουρκίας. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι είχε σήμερα το πρωί τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν. Μάλιστα όπως είπε ο Ερντογάν ο Μπάιντεν εξέφρασε την επιθυμία να συναντηθούν σήμερα το βράδυ ή αύριο στην Μαδρίτη, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ. Σε ό,τι αφορά το θέμα της ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας στην Ατλαντική Συμμαχία, ο Ερντογάν δήλωσε ότι δεν θέλει λόγια, αλλά πράξεις. Ωστόσο όπως είναι αδύνατον να έχει διμερή συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, μέχρι να συνέλθουν (σ.σ. οι Έλληνες) όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu.

Mάλιστα ο Ερντογάν δεν σταμάτησε εκεί και στις δηλώσεις που έκανε σε δημοσιογράφους τράβηξε ξανά το σχοινί τονίζοντας: «Η πιο σημαντική δύναμη είναι η Τουρκία. Μπορεί το ΝΑΤΟ να αντέξει να χάσει μια δύναμη όπως η Τουρκία; Η Τουρκία έχει χρησιμοποιήσει με συνέπεια τη δύναμή της για το ΝΑΤΟ. Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε αυτή την ασυμβίβαστη πορεία».

Τέλος αναφορικά με το ζήτημα ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας στην Ατλαντική Συμμαχία, ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι δεν θέλει λόγια, αλλά πράξεις.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις