Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Δημοσκόπηση Marc Ant1: Τα δύο μεγάλα “αγκάθια” για τους πολίτες
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση Marc Ant1: Τα δύο μεγάλα “αγκάθια” για τους πολίτες

Δημοσκόπηση Marc: Η ακρίβεια η μεγαλύτερη ανησυχία των Ελλήνων -Πόσο φοβούνται θερμό επεισόδιο

Ενδιαφέροντα στοιχεία για τις απόψεις των πολιτών σχετικά με την ακρίβεια, τον φόβο για ένα θερμό επεισόδιο με την Τουρκία και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών αποτυπώνονται σε δημοσκόπηση της Marc για λογαριασμό του ANT1. Σύμφωνα με την δημοσκόπηση, οι κυριότερες πηγές ανησυχίας για τους Έλληνες παραμένει το κύμα ακρίβειας, αλλά και τα ελληνοτουρκικά σε μια περίοδο που η Άγκυρα συνεχίζει την προκλητική της ρητορική. Για τα ελληνοτουρκικά το 56,5% θεωρεί πως είναι σωστή η κυβερνητική κατεύθυνση απέναντι στην Τουρκία, το 35,8% πως είναι λάθος ενώ το 7,7% δεν απάντησε. Ακόμη το 52,1% θεωρεί πως είναι σίγουρο ότι θα συμβεί κάποιο θερμό επεισόδιο με την Τουρκία στο Αιγαίο το καλοκαίρι, έναντι του 45,3% που δεν το βλέπει πιθανό.

Παράλληλα, αυξάνεται και πάλι η ανησυχία για την πανδημία, τις φυσικές καταστροφές και το μεταναστευτικό, ενώ υποχωρεί για τον πόλεμο στην Ουκρανία και την εγκληματικότητα.

Συγκεκριμένα, στο ερώτημα σχετικά με τη μεγαλύτερη ανησυχία των Ελλήνων, οι απαντήσεις σε ποσοστά επί τοις εκατό έχουν ως εξής:

Ακρίβεια / Ανατιμήσεις: 85,3%
Εθνικά Θέματα / Ελληνοτουρκικά: 49,8%
Πόλεμος στην Ουκρανία: 31,5%
Κορονοϊός: 28,8%
Εγκληματικότητα: 28,7%
Φυσικές καταστροφές: 17,4%
Μεταναστευτικό: 12,7%

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις