Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μητσοτάκης Μαδρίτη – Σύνοδος ΝΑΤΟ: Στο παλάτι για το δείπνο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης Μαδρίτη – Σύνοδος ΝΑΤΟ: Στο παλάτι για το δείπνο

Μητσοτάκης Μαδρίτη - Σύνοδος ΝΑΤΟ: Η υποδοχή από Φίλιππο και Λετίθια

Στο επίσημο δείπνο που παρέθεσε ο βασιλιάς της Ισπανίας, Φίλιππος ΣΤ’, προς τιμήν των ηγετών του ΝΑΤΟ παρακάθησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Ελληνας πρωθυπουργός έφτασε στο παλάτι συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μαρέβα-Γκραμπόφσκι, όπου τους υποδέχθηκαν ο βασιλιάς Φίλιππος και η βασίλισσα Λετίθια. Κατά τη διάρκεια του αποψινού δείπνου ο Πρωθυπουργός Κυριακος Μητσοτάκης συζήτησε σε εξαιρετικό κλίμα με πολλούς ξένους ηγέτες. Συγκεκριμένα, με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπάιντεν, κουβέντιασαν για την επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στην Αμερική, με τους δυο ηγέτες να εκφράζουν την ικανοποίηση τους για την επιτυχία της πρόσφατης επίσκεψης του Πρωθυπουργού στην Ουάσιγκτον και το εξαιρετικό επίπεδο των διμερών σχέσεων των δυο χωρών.

Ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε και με το ομόλογο του, του Ηνωμενου Βασιλειου Μπορις Τζόνσον, με τον οποίο θα έχει και διμερή συνάντηση αύριο Τετάρτη, με τους Πρωθυπουργούς της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας με τους οποιους συζήτησε θέματα ενδιαφέροντος του ελληνικού στοιχείου στις χώρες αυτές. Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας τον προσκάλεσε να επισκεφθεί τη χώρα του. Ο Πρωθυπουργός είχε επισης ολιγόλεπτη συζήτηση με τον Πρόεδρο Μακρόν για τα θέματα της ατζέντας της συνόδου. Τέλος ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τετ α τετ με τον Πρωθυπουργό της Ιαπωνίας, όπου εκφράστηκε το ενδιαφέρον τους για περαιτέρω βελτίωση κυρίως των οικονομικών σχέσεων.

Η Σύνοδος του ΝΑΤΟ ξεκινά επισήμως σήμερα

Σημειώνεται ότι η Σύνοδος του ΝΑΤΟ ξεκινά επισήμως σήμερα, Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022, στις 11:00, με την τελετή υποδοχής των ηγετών από τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg και τον πρωθυπουργό της Ισπανίας Pedro Sánchez. Οι ηγέτες του ΝΑΤΟ θα βγάλουν την καθιερωμένη οικογενειακή φωτογραφία και στις 11:30 θα ξεκινήσει η Σύνοδος με παρέμβαση του προέδρου της Ουκρανίας Volodymyr Zelenskyy κατά την έναρξη. Στις 14:30 είναι προγραμματισμένο το γεύμα των ηγετών. Στις 16:00 η Σύνοδος των χωρών του ΝΑΤΟ θα διευρυνθεί με τη συμμετοχή Αυστραλίας, Γεωργίας, Ιαπωνίας, Κορέας, Ν. Ζηλανδίας, Σουηδίας, Φινλανδίας, προέδρων Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Στις 20:00 αύριο θα είναι το άτυπο δείπνο ηγετών κρατών-μελών ΝΑΤΟ και Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022

10:45 Τελετή Υπογραφής Επιστολής Δέσμευσης για το Ταμείο Καινοτομίας ΝΑΤΟ

11:00 Σύνοδος ηγετών

13:00 Γεύμα ηγετών

13:15 Δηλώσεις του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg προς τον Τύπο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις