Καλοκαιρινά φρούτα και διατροφική αξία: Ποια είναι καλύτερα για τον οργανισμό μας

PLUS

Καλοκαιρινά φρούτα και διατροφική αξία: Ποια είναι καλύτερα για τον οργανισμό μας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Καλοκαιρινά φρούτα και διατροφική αξία: Βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού, το οποίο μας έχει ήδη δώσει όλους τους καρπούς του, τα καλοκαιρινά φρούτα.

02.07.2022 | 12:14

Η διαιτολόγος – διατροφολόγος, Ειρήνη Λυκουρέση μίλησε στην εκπομπή «Όλα για τη ζωή μας» και στον Μιχάλη Κεφαλογιάννη για τα φρούτα του καλοκαιριού και τους μύθους και τις αλήθειες γύρω από αυτά.

Βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού, το οποίο μας έχει ήδη δώσει όλους τους καρπούς του, τα καλοκαιρινά φρούτα.

Πολλά από αυτά είναι γευστικά και θρεπτικά. Ας δούμε ένα ένα τι μας προσφέρουν, ποια είναι η κατάλληλη ποσότητα κατανάλωσης και οι μύθοι και αλήθειες γύρω από αυτά.

Καρπούζι: Περιέχει πολλές φυτοχημικές ουσίες με αντιοξειδωτικές δράσεις

Πεπόνι: Χαμηλό σε θερμίδες

Σταφύλια: Περιέχουν πολλά αντιοξειδωτικά, πολυφαινόλες, είναι διουρητικά

Ροδάκινα: Υπάρχει κίνδυνος να προκαλέσει αλλεργίες

Βερύκοκο: Χαμηλό σε θερμίδες, μπορούμε να φάμε δύο μεγάλα ή τέσσερα μικρά

Νεκταρίνι: Μπορούμε να τα φάμε με τη φλούδα, μιας και δεν έχουν το χνούδι

Κεράσια: Περιέχουν πολλά αντιοξειδωτικά και μελανίνη που βοηθά στον βραδινό ύπνο

Ετικέτες
Exit mobile version