Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κατάθεση Δήμητρας Πισπιρίγκου: Η περιγραφή που “φούντωσε” τις υποψίες των Αρχών
ΕΛΛΑΔΑ

Κατάθεση Δήμητρας Πισπιρίγκου: Η περιγραφή που “φούντωσε” τις υποψίες των Αρχών

Κατάθεση Δήμητρας Πισπιρίγκου: Η αδερφή της 33χρονης περιέγραψε αναλυτικά στις Αρχές τι συνέβη την ημέρα του θανάτου της μικρής Ίριδας

Πληροφορίες, που αναμένεται να προκαλέσουν καταιγιστικές εξελίξεις στην υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου, μοιράστηκε η αδελφή της, Δήμητρα, με τις Αρχές, μέσω της κατάθεσής της. Πιο αναλυτικά, η Δήμητρα Πισπιρίγκου περιέγραψε αναλυτικά στις Αρχές τι συνέβη την ημέρα του θανάτου της μικρής Ίριδας. Όπως είπε, μόνο η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε πάει στο δωμάτιο των παιδιών, περίπου στις 7:30 το πρωί, μέχρι τις 11:30 που πήγε και η ίδια για να ξυπνήσει την Ίριδα.

«Είχαν περάσει πολλές ώρες χωρίς να έχει φάει κάτι ή να πιει γάλα. Αυτό πιστεύω ότι έτυχε απλά εκείνη την ημέρα. Βέβαια, η Ίριδα κοιμόταν αρκετές ώρες το βράδυ, οπότε αυτό δεν μου έκανε μεγάλη εντύπωση», ανέφερε αρχικά η αδελφή της κατηγορούμενης για τον θάνατο της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας. Εξήγησε πως οι δύο αδελφές συνεννοήθηκαν για το ποια θα φτιάξει τη φρουτόκρεμα και ποια θα πάει να ξυπνήσει το παιδί, με τη Δήμητρα να πηγαίνει, τελικά, στο δωμάτιο, όπου «κανένα από τα δύο παιδιά δεν έχει ξυπνήσει. «Πήγα πάνω από την κούνια της Ίριδας. Την είδα εντελώς ξεσκέπαστη. Δεν ήταν στη θέση που ήταν συνήθως ξαπλωμένη, δηλαδή κατά μήκος του στρώματος.»

Η στιγμή που βρήκε νεκρή την Ίριδα

»Ήταν κάθετα στο στρώμα με το κεφάλι της προς τα έξω και τα πόδια προς τη μεριά του τοίχου. Ήταν ανάσκελα ξαπλωμένη και το κεφάλι της γερμένο προς τα δεξιά. Δεν ήταν στο κέντρο της κούνιας αλλά προς τα πάνω, δίπλα ακριβώς απ’ τη μία από τις δύο μικρές πλευρές της κούνιας», τόνισε η Δήμητρα Πισπιρίγκου. Περιέγραψε, μάλιστα, αναλυτικά τη σκηνή, λέγοντας ότι μέσα στην κούνια υπήρχε ένα μαξιλάρι πάνω στο οποίο έβαζε η Ρούλα το κεφάλι του μωρού, όταν το έβαζε για ύπνο. Στην αντίθετη πλευρά, στην κάτω πλευρά δηλαδή των ποδιών, υπήρχαν κάτι κουκλάκια. «Την Ίριδα λοιπόν εγώ τη βρήκα ανάμεσα στο ξύλο της πάνω πλευράς της κούνιας και στο μαξιλάρι. Μάλιστα, το μαξιλάρι ακουμπούσε ακριβώς στο δεξί χέρι της Ίριδας.»

»Σας λέω ότι μου έκανε εντύπωση η θέση της, γιατί η Ίριδα δεν κουνιόταν τόσο στον ύπνο ώστε να μπορεί να αλλάξει τόσο πολύ από τη θέση που την είχε βάλει η Ρούλα για ύπνο. Δεν είδα πού ακριβώς την έβαλε για ύπνο αλλά την έβαλε σίγουρα κατά μήκος. Όχι κάθετα. Επίσης, σίγουρα το κεφάλι της θα ήταν πάνω στο μαξιλάρι όταν την έβαλε για ύπνο. Εγώ όμως τη βρήκα σε εντελώς άλλη θέση από αυτή, με το μαξιλάρι να είναι δίπλα στο χέρι της», υπογράμμισε η αδελφή της κατηγορουμένης.

«Όταν έπιασα το χέρι της, τα δάχτυλα, κατάλαβα ότι ήταν παγωμένο»

Σημείωσε, ωστόσο, πως δεν μπορεί να καταλάβει πώς έγινε αυτό και άλλαξε τόσο πολύ θέση μέσα στην κούνια. «Όταν έπιασα το χέρι της, τα δάχτυλα, κατάλαβα ότι ήταν παγωμένο. Εκείνη τη στιγμή σκέφτηκα ότι θα είχε ξυλιάσει το παιδί αφού ήταν ξεσκέπαστο. Είδα και τα ματάκια της και ήταν μισάνοιχτα. Ανησύχησα με αυτό που έβλεπα και ενστικτωδώς έβαλα το χέρι μου πάνω στο στήθος της για να δω αν αναπνέει. Τότε διαπίστωσα ότι δεν κουνιόταν και δεν ανέπνεε.»

»Κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά. Σήκωσα αμέσως την Ίριδα πιάνοντάς τη με τα δυο μου χέρια κάτω από τις μασχάλες της…». Στη συνέχεια, η Δήμητρα Πισπιρίγκου πήρε το παιδί και το μετέφερε στην κουζίνα, την άφησε στο πάτωμα της κουζίνας και έπεσε πάνω της για να της κάνει μαλάξεις. «Όταν ξεκίνησα τις μαλάξεις με τα δάχτυλά μου, έπιασα και το ποδαράκι της Ίριδας και κατάλαβα ότι ήταν και αυτό παγωμένο. Έπιασα όμως και τα μαγουλάκια της αλλά αυτά ήταν ζεστά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τα σημάδια στο πρόσωπο της Ίριδας

Ερωτώμενη για τα σημάδια που απεικονίζονται στη φωτογραφία της Ίριδας που έδειξαν οι ανακριτικές αρχές στη Δήμητρα Πισπιρίγκου, εκείνη απάντησε: «Στη φωτογραφία που μου δείχνετε βλέπω το πρόσωπό της. Συγκεκριμένα, φαίνεται η κοκκινίλα, το έκζεμα δηλαδή που σας είπα και το οποίο είχε εμφανιστεί γύρω από τα χείλη της Ίριδας κάποιες μέρες πριν τον θάνατό της. Εκτός από αυτή την κοκκινίλα όμως, βλέπω ότι υπάρχουν και σημάδια και μάλιστα έντονα στο εσωτερικό των χειλιών. Τα σημάδια αυτά έχουν σκούρο χρώμα και έχουν μια όψη σαν τρίγωνο στο σχήμα τους με κορυφές. Δηλαδή, αυτά είναι τα σημάδια που σας περιέγραψα προηγουμένως και σας είπα ότι εγώ τα παρατήρησα πρώτη φορά όταν πήρα την Ίριδα από την κούνια της και την έβαλα στο πάτωμα της κουζίνας για να της κάνω ΚΑΡΠΑ.

Πριν από αυτό, τα σημάδια αυτά δεν υπήρχαν στα χείλη της. Το προηγούμενο βράδυ δηλαδή, που την είχα εγώ και παίζαμε μέχρι και που την έβαλε για ύπνο η Ρούλα, δεν υπήρχαν». Φρόντισε, μάλιστα, να διευκρινίσει πως ακόμη και σήμερα η ίδια πιστεύει πως πρόκειται για κάτι γενετικό, που απλά δεν έχει βρεθεί ακόμα. «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι ο θάνατος της Ίριδας οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια ή ότι μπορεί να τη σκότωσε η αδελφή μου, η Ρούλα. Εγώ πάντως δεν έχω καμία σχέση με τον θάνατο της Ίριδας και αυτό το λέω κατηγορηματικά», είπε η Δήμητρα.

Τι είπε η Δήμητρα Πισπιρίγκου για το πανάκι της Ίριδας

Αναφορικά με το ζήτημα που έχει προκύψει με το πανάκι της Ίριδας, η Δήμητρα Πισπιρίγκου είπε: «Εγώ, φτάνοντας σπίτι μετά το Καραμανδάνειο, πήγα στο δωμάτιο της Ρούλας για να βρω τα πράγματά μου. Η Ρούλα και ο Μάνος πήγαν στο παιδικό δωμάτιο. Κάποια στιγμή ακούω τη Ρούλα να μου φωνάζει ”Δήμητρα”. Πήγα μέσα στο παιδικό δωμάτιο και είδα τη Ρούλα να κρατάει στο χέρι της ένα μικρό πανάκι. Ήταν μαζεμένο και όχι απλωμένο, ενώ παρατήρησα ότι ήταν καφέ. Με ρώτησε η Ρούλα “τι είναι αυτό” και εγώ της απάντησα το ίδιο.

Μου είπε ότι ήταν πανάκι της Ίριδας και με ρώτησε αν το είχα δει όταν βρήκα την Ίριδα χωρίς τις αισθήσεις της. Εγώ της απάντησα ότι δεν το είχα δει καθόλου. Μου είπαν ότι το βρήκαν μέσα στην κούνια και συγκεκριμένα κοντά στα κάγκελα, από τη μεριά του τοίχου. Δεν μου είπαν αν το είχε βρει ο Μάνος ή η Ρούλα, αλλά εμένα πάντως η Ρούλα με φώναξε να πάω στο δωμάτιο. Μετά τη Ρούλα, το πανάκι το πήρε στα χέρια του ο Μάνος και τον είδα να προσπαθεί να το μυρίσει. Μετά η Ρούλα μου ζήτησε να φέρω μια σακούλα να το βάλουμε με τα χέρια μας και να το πάρω μαζί μου και να τα παραδώσω στην αστυνομία. Εγώ έκανα αυτό που μου είπε…», κατέληξε η αδελφή της κατηγορουμένης στην κατάθεσή της.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις