Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Κεφτεδάκια στον φούρνο σαν τηγανητά: Η συνταγή που “απογειώνει” το πιάτο
PLUS

Κεφτεδάκια στον φούρνο σαν τηγανητά: Η συνταγή που “απογειώνει” το πιάτο

Κεφτεδάκια στον φούρνο σαν τηγανητά: Η τραγανή τους υφή και γεμάτη με αρωματικά γεύση τους είναι μερικά από τα μυστικά της επιτυχίας

Τα κεφτεδάκια είναι ένα από τα φαγητά που μας γυρίζουν πίσω, στην παιδική μας ηλικία. Η τραγανή τους υφή και γεμάτη με αρωματικά γεύση τους είναι μερικά από τα μυστικά της επιτυχίας για το συγκεκριμένο πιάτο και με μια μόνο συνταγή μπορούμε να αναβιώσουμε τα Κυριακάτικα τραπέζια των παιδικών μας χρόνων. Με μια έρευνα στο διαδίκτυο βρήκαμε τη συνταγή εκείνη για τα κεφτεδάκια με μια όμως παραλλαγή και αυτή δεν είναι άλλη από τον τρόπο μαγειρέματός τους. Αντί να ανάψεις τη φωτιά στο τηγάνι, θα βάλεις τα κεφτεδάκια σου στον φούρνο αποφεύγοντας έτσι τα πολλά λάδια.

Η συνταγή είναι από το xryssesyntages.com
Υλικά

500γρ. κιμά μοσχαρίσιο
500γρ. κιμά χοιρινό
800γρ. (3 μεγάλες περίπου) πατάτες καθαρισμένες, τριμμένες στη λεπτή μεριά του τρίφτη και πολύ καλά στραγγισμένες (να τις σφίξετε στην παλάμη σας να βγει όλο το ζουμί)
1 κρεμμύδι τριμμένο
¼ φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
¾ φλ. ψίχουλα ψωμιού (από το μπλέντερ)
2 αβγά
½ κουταλάκι κανέλα
½ -1 κουταλάκι μαύρο πιπέρι
2 κουταλιές φυλλαράκια δυόσμο ξηρό θρυμματισμένα με το χέρι
2 κουταλιές ελαιόλαδο συν ¼ φλ. έξτρα
αλάτι

Ετέλεση

Ζυμώνετε καλά όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια ενώ προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C.

Πλάθετε στο μέγεθος και σχήμα που θέλετε (ιδανικά 5-6 εκατοστά οβάλ). Τους βάζετε σε ένα ταψί φούρνου στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.

Τους περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο, περίπου ¼ φλιτζάνι και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά γυρίζοντάς τους μια φορά.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις