Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ντίνα Κώνστα: Θλίψη για τον θάνατο της ηθοποιού – Το μήνυμα της Λίνας Μενδώνη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ντίνα Κώνστα: Θλίψη για τον θάνατο της ηθοποιού – Το μήνυμα της Λίνας Μενδώνη

Ντίνα Κώνστα: Πώς την αποχαιρέτησε η υπουργός Πολιτισμού

«Με τη χαρακτηριστική της φωνή, με την ξεχωριστή εκφραστικότητά της, με τη μαχητική της προσωπικότητα και το ήθος της, η Ντίνα Κώνστα υπήρξε μια από τις σημαντικότερες καρατερίστες του ελληνικού θεάτρου», δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, μόλις πληροφορήθηκε την είδηση της απώλειας της ηθοποιού. «Μια από τις πιο χαρακτηριστικές φωνές του θεάτρου σφράγισε ρόλους και δημιούργησε περσóνες στην τηλεόραση που έκλεβαν κάθε σκηνή και έγιναν οργανικό μέρος της νεοελληνικής ποπ κουλτούρας», δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης.

Η γνωστή ηθοποιός άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 83 ετών. Αγαπήθηκε ιδιαίτερα από το κοινό για τον ρόλο της «Ντένης Μαρκορά» στη σειρά «Δύο ξένοι». Την είδηση έκανε γνωστή ο Σπύρος Μπιμπίλας, μέσα από το προφίλ του στο Facebook. «Μόλις πληροφορήθηκα από τον πατέρα Συμεων το θλιβερό νέο που θα μας γεμίσει όλους πόνο! Η πολυαγαπημένη μας, η σπουδαία ηθοποιός, η αγωνίστρια δημοκράτισσα, η πολυτάλαντη συνάδελφος και ταυτόχρονα χαμηλών τόνων κι αθόρυβη φίλη μας έφυγε από κοντά μας σήμερα στις 7 το πρωί… Ντινακι μας, που μας χάρισες τόσες σπουδαίες ερμηνειες στο Θέατρο κι ανεπαναληπτες δημιουργίες κάθε ειδους στην τηλεόραση θα μας λείψεις πολύ!!!! ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΓΛΥΚΕΙΑ ΜΑΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ» έγραψε ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Ακολουθούν ολόκληρες οι δηλώσεις της ηγεσίας του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για τον θάνατο της Ντίνας Κώνστα.

Λίνα Μενδώνη: «Με τη χαρακτηριστική της φωνή, με την ξεχωριστή εκφραστικότητά της, με τη μαχητική της προσωπικότητα και το ήθος της, η Ντίνα Κώνστα υπήρξε μια από τις σημαντικότερες καρατερίστες του ελληνικού θεάτρου, ιδιαίτερα αγαπητή στους συναδέλφους της. Με στέρεες βάσεις από τους διδασκάλους της, την θεατρική της παιδεία και την αγάπη των ανθρώπων που την πίστεψαν από τα πρώτα της βήματα, τη Μαίρη Αρώνη, τον Μάνο Κατράκη, τον Κώστα Μουσούρη, υπηρέτησε με πάθος το θέατρο, ως ουσιαστικό στέλεχος πολλών θιάσων. Στήριξε για χρόνια το Εθνικό Θέατρο με τις ερμηνείες της και στη συνέχεια έκανε μια άλλη δυναμική καριέρα, στην τηλεόραση. Ερμηνεύοντας χαρακτηριστικούς ρόλους, κόντρα σε ό,τι είχε κάνει μέχρι τότε στο θέατρο, αλλά με το μοναδικό ταλέντο της, έγινε μία από τις πιο αγαπημένες και δημοφιλείς ηθοποιούς της τηλεόρασης. Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους οικείους της, στους συναδέλφους της και στους πολλούς φίλους της».

Νικόλας Γιατρομανωλάκης: «Το κοινό αγάπησε την Ντίνα Κώνστα τόσο από τις αμέτρητες θεατρικές της παραστάσεις όσο και από τις ιδιαίτερα δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές την περίοδο της άνθησης της ιδιωτικής τηλεόρασης. Μια από τις πιο χαρακτηριστικές φωνές του θεάτρου σφράγισε ρόλους και δημιούργησε περσóνες στην τηλεόραση που έκλεβαν κάθε σκηνή και έγιναν οργανικό μέρος της νεοελληνικής ποπ κουλτούρας. Ηθοποιός με ξεχωριστό ταλέντο, άποψη και ήθος, μαχητική αγωνίστρια, αγαπημένη και στοργική συνάδελφος για όσους συνεργάστηκαν μαζί της.

Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους και στους φίλους της».

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις