Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

17

Νοεμβρίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Εύκολο γλυκό ψυγείου με κρέμα: Ό,τι πρέπει για τον καύσωνα
PLUS

Εύκολο γλυκό ψυγείου με κρέμα: Ό,τι πρέπει για τον καύσωνα

Εύκολο γλυκό ψυγείου με κρέμα: Όσο η θερμοκρασία ανεβαίνει, τα δροσερά εδέσματα είναι στην κορυφή της λίστας των επιλογών μας

Ένα γλυκό ψυγείου είναι πάντοτε η απάντηση στις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού.

Η επιθυμία για γλυκό παραμένει ίδια κάθε εποχή του χρόνου, για αυτό, η συνταγή για το ανάλαφρο, εύκολο, δροσερό και απολαυστικό γλυκό ψυγείου με κρέμα και φρυγανιές θα γίνει η αγαπημένη σου.

Η συνταγή είναι από τον Δημήτρη Μιχαηλίδη.

Συνταγή για γλυκό ψυγείου με κρέμα και φρυγανιές
Υλικά:
Για το σιρόπι

250 γρ. καυτό νερό
250 γρ. Ζάχαρη

Για την κρέμα

1 λίτρο γάλα
90 γρ. ζάχαρη
100 γρ. κορν φλάορ
2 κρόκοι
2 βανιλίνες
40 γρ. βούτυρο

white and blue round ceramic plate
Για τη βάση

1 πακέτο φρυγανιές

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το κορν φλάορ, τη ζάχαρη, τους κρόκους και το γάλα και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να βράσουν.Μόλις βράσει η κρέμα, ρίχνουμε τις βανιλίνες, το βούτυρο και ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να κρυώσει τελείως.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την ζάχαρη με το καυτό νερό και αφήνουμε να κρυώσει. Βουτάμε 1 πακέτο φρυγανιές στο σιρόπι και αφού τα βάλουμε σε 2 στρώσεις σε ένα ταψί 20×30 εκ., ρίχνουμε το σιρόπι που περίσσεψε.

Χτυπάμε την κρέμα με ραβδομπλέντερ, την απλώνουμε πάνω στις φρυγανιές και βάζουμε το ταψί στο ψυγείο για 3 ώρες. Προσθέτουμε σαντιγί από πάνω και πασπαλίζουμε με κανέλα.

Σημειώσεις από τον Σεφ:

*Αν θέλουμε σοκολατένια γεύση, προσθέτουμε 200 γρ. κουβερτούρα στην κρέμα μόλις βράσει.
*Μπορούμε να αντικαταστήσουμε την βανιλίνη με ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού.
*Αντί για κανέλα, μπορούμε να πασπαλίσουμε μα κακάο.

Από: Bovary.gr – Εικόνες αρχείου

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις