Το κινητό τηλέφωνο είναι η συσκευή που αγγίζουμε πιο συχνά με τα χέρια και το πρόσωπό μας, πράγμα που σημαίνει ότι βακτηρίδια, ιοί που μένουν στην οθόνη μπορούν εύκολα να μεταφερθούν στο δέρμα. Το να πλένετε τακτικά τα χέρια σας με τον σωστό τρόπο εξακολουθεί να είναι το καλύτερο αντίμετρο στην εξάπλωση των ιώσεων, αλλά τι γίνεται με το κινητό σας τηλέφωνο; Τα καλά νέα είναι ότι η απολύμανση του κινητού έχει γίνει ευκολότερη. Η πρώτη σκέψη πολλών είναι να καθαρίσουν το κινητό τους τηλέφωνο με κάποιο αλκοολούχο διάλυμα. Μην το κάνετε! Μπορεί να απογυμνώσει τα ελαιοφοβικά και υδροφοβικά επικαλύμματα που κρατούν έλαια και νερό μακριά από την οθόνη και τις ανοιχτές θύρες του κινητού.
Εάν εξακολουθείτε να ανησυχείτε ότι θα καταστρέψετε την οθόνη του τηλεφώνου σας με ένα απολυμαντικό μαντηλάκι, έχετε και άλλες επιλογές, όπως το να αγοράσετε συσκευή που να ρίχνει υπεριώδες φως (UV), κάτι που πιστεύεται ότι σκοτώνει το 99,99% των μικροβίων και εξαλείφει τα βακτηρίδια. Οι λεκέδες από δακτυλικά αποτυπώματα είναι δύσκολο να αποφευχθούν επειδή το δέρμα σας παράγει συνεχώς έλαια. Αυτό σημαίνει ότι κάθε φορά που πιάνετε το κινητό σας, θα αφήσετε δακτυλικά αποτυπώματα σε αυτό.
Ο ασφαλέστερος και πιο αποτελεσματικός τρόπος για να καθαρίσετε την οθόνη σας είναι με ένα πανί μικροϊνών. Αν η οθόνη του κινητού είναι πολύ βρώμικη, χρησιμοποιήστε αποσταγμένο νερό για να βρέξετε ελαφρώς πανάκι μικροϊνών (απλά να γίνει νωπό) και στη συνέχεια σκουπίστε την οθόνη σας. Αποφύγετε να ρίξετε νερό απευθείας στην οθόνη. Αυτή η μέθοδος μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλο το κινητό και όχι μόνο στην οθόνη αφής.