Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μητσοτάκης Βουλή: Η τριτολογία του πρωθυπουργού
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης Βουλή: Η τριτολογία του πρωθυπουργού

Μητσοτάκης Βουλή: Ο πρωθυπουργός επιτέθηκε με δριμύτητα κατά του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την κριτική που ασκεί για την ελευθεροτυπία στην Ελλάδα

Στο βήμα της Βουλής για την τριτολογία του επί της κοινωνικής πολιτικής της κυβέρνησης, βρέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός ξεκινώντας τη συζήτηση, την οποία προκάλεσε ο ίδιος, εξήγγειλε ότι καταργείται από τον Ιανουάριο η εισφορά αλληλεγγύης για όλους και ξεπαγώνουν οι αυξήσεις στις συντάξεις. Στη δευτερολογία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας και το δίλημμά τους θα είναι ποιος μπορεί να εξασφαλίσει τη σταθερότητα και την ασφάλεια.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιτέθηκε με δριμύτητα κατά του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την κριτική που ασκεί για την ελευθεροτυπία στην Ελλάδα. «Μια εφημερίδα έπρεπε να έχει κλείσει εδώ και καιρό. Ξέρετε σε ποια αναφέρομαι, στο Μακελειό. Το ανάποδο έχει η χώρα, δεν έχει μηχανισμό προστασίας και μπορούν να κρύβονται πίσω από offshore και αυτοφωράκηδες. Και έρχεστε εδώ και μου μιλάτε για πρόβλημα ελευθεροτυπίας στην Ελλάδα» είπε με έμφαση. Όσο για την περίφημη έρευνα ο κ. Μητσοτάκης είπε προς τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ: «Ντροπή σας που χρησιμοποιείτε μια έρευνα που δηλώνει ως χώρα τη Βόρεια Κύπρο» για να αμφισβητήσει την αξιοπιστία της εν λόγω έρευνας αναφέροντας πως έχει πιο ψηλά τη Μπουρκίνα Φάσο από την Αυστραλία. «Τόσο αξιόπιστη είναι» είπε.

Τι είπε για την υπόθεση Novartis

Αναφερόμενος στη Novartis, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως πράγματι ο κ. Παπαγγελόπουλος είναι αθώος μέχρι αποδείξεως του εναντίου, αλλά είναι υπόδικος και κατηγορούμενος με βαριά αδικήματα. «Τον βάλατε τον κ. Παπαγγελόπουλο για διαφάνεια στη Δικαιοσύνη και σήμερα κατηγορείται για παραδικαστικό και τον κ. Παππά για να ρυθμίσει τις τηλεοπτικές άδειες, όταν κατηγορείται ότι έστησε τον διαγωνισμό με τον κ. Καλογρίτσα».

Απαντώντας στην κατηγορία του Αλέξη Τσίπρα ότι είναι «παράγων αστάθειας« ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε: «Έχω διακηρύξει πολλές φορές ότι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας. Ο παράγοντας αστάθειας είναι άλλος, είναι η απλή αναλογική, αυτή η βόμβα που τοποθετήσατε στα θεμέλια της σταθερότητας. Σήμερα περισσότερο παρά ποτέ ο τόπος χρειάζεται σταθερότητα κυβερνήσεων που απολαμβάνουν της εμπιστοσύνης της Βουλής και κινούνται γρήγορα. Όταν γίνουν εκλογές στο τέλος της τετραετίας θα αδρανοποιηθεί η βόμβα που έχετε βάλει και θα προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις