Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

23

Αυγούστου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Απάτη με eshop: 1866 καταναλωτές έχουν πέσει θύματα επιτήδειων
ΕΛΛΑΔΑ

Απάτη με eshop: 1866 καταναλωτές έχουν πέσει θύματα επιτήδειων

Απάτη με eshop: Η επιχείρηση της Ασφάλειας Λαμίας, η οποία έγινε με τη συνδρομή του Σ.Δ.Ο.Ε, έλαβε χώρα σε Γλυφάδα, Περιστέρι, Μαγούλα και Ελευσίνα

Έστηναν ή αγόραζαν με απίστευτους ρυθμούς, ηλεκτρονικά καταστήματα (e-shop), διέθεταν τα εμπορεύματα σε ελκυστικές τιμές, έστελναν αρχικά τις παραγγελίες, αλλά στη συνέχεια κρατούσαν μόνο τις προκαταβολές! Πάνω από 1800 είναι τα θύματα μιας πολυμελούς ομάδας, ανδρών και γυναικών τέσσερις από τους οποίους, συνελήφθησαν από την Ασφάλεια Λαμίας. Οι συγκεκριμένοι, θωρούμενοι ιθύνοντες της υπόθεσης, ζούσαν μέσα στη χλιδή με τα χρήματα των πελατών τους.

Πέτρος Καρσιώτης
Του Πέτρου Καρσιώτη

Μάλιστα, διαπίστωσε η Ασφάλεια, ότι  αγόρασαν μέχρι και θαλαμηγό, με την οποία έκαναν ταξίδια αναψυχής στα νησιά. Ηδη, μετά την ενημέρωση από την Αστυνομία, η Αρχή Καταπολέμησης για τη Νομιμοποίηση Εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, προχώρησε σε δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών και περιουσιακών στοιχείων των τεσσάρων συλληφθέντων  και η συνέχεια αναμένεται με ενδιαφέρον. Έπειτα, λοιπόν από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε διάφορες περιοχές της Αττικής, συνελήφθησαν τέσσερα μέλη της οργάνωσης, ο «αρχηγός» και τρία ηγετικά μέλη της. Συγκεκριμένα συνελήφθησαν τρείς άνδρες και μια γυναίκα, ενώ κατηγορούνται δεκαέξι 16 ακόμη μέλη της και ειδικότερα δώδεκα άνδρες και τέσσερις γυναίκες.

«‘Οπως προέκυψε»,  αναφέρει η Αστυνομία στην επίσημη ενημέρωση «οι εν λόγω δράστες, υπό την διεύθυνση του «αρχηγικού» μέλους, από τον Μάιο του έτους 2020 και εντεύθεν, ίδρυσαν ή απέκτησαν τουλάχιστον 12 εταιρείες ηλεκτρονικού εμπορίου, εκ των οποίων οι έντεκα με έδρα την Ελλάδα και μία σε χώρα του Εξωτερικού, μέσω των οποίων, παριστάνοντας ψευδώς ότι διέθεταν προς πώληση διάφορα προϊόντα σε δελεαστικές τιμές, εξαπάτησαν τουλάχιστον 1.866 καταναλωτές, ανά την Ελληνική Επικράτεια.

Πιο συγκεκριμένα, τα μέλη της οργάνωσης έπεισαν τα θύματά τους να προκαταβάλουν το τίμημα των προϊόντων, που ήθελαν να αγοράσουν, σε συγκεκριμένους τραπεζικούς λογαριασμούς και ακολούθως, έχοντας προαποφασίσει να μην παραδώσουν κανένα προϊόν στους προαναφερόμενους καταναλωτές, καρπώθηκαν το συνολικό παράνομο περιουσιακό όφελος των (572.666,55) ευρώ, αφού πρώτα το διακίνησαν, μέσω του χρηματοπιστωτικού τομέα, ώστε να του προσδώσουν νομιμοφάνεια, εξαπατώντας παράλληλα και τραπεζικά ιδρύματα».

Η επιχείρηση της Ασφάλειας Λαμίας, η οποία έγινε με τη συνδρομή του Σ.Δ.Ο.Ε, έλαβε χώρα σε Γλυφάδα, Περιστέρι, Μαγούλα και Ελευσίνα.

Μετά από έρευνες σε 4 οικίες, μία αποθήκη, δύο οχήματα κατασχέθηκαν:

Μία πολυτελής θαλαμηγός, μήκους (27,20) m,

Δύο αυτοκίνητα το χρηματικό ποσό των 15.375 ευρώ, πιστόλι των 9 mm και (218) φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, 8 φορητοί υπολογιστές, 26 κάρτες τραπεζών,

4  σκληροί δίσκοι υπολογιστών, 9 κινητά τηλέφωνα και 12 κάρτες SIM, καθώς και

έγγραφα, ταμειακές μηχανές και σφραγίδες των εμπλεκόμενων εταιρειών. «Ενημερώθηκε», καταλήγει η Αστυνομία «και  η αρμόδια Αρχή Καταπολέμησης για την Νομιμοποίηση Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, η οποία προχώρησε  σε ενέργειες δέσμευσης τραπεζικών λογαριασμών και περιουσιακών στοιχείων των εμπλεκομένων μελών της εγκληματικής οργάνωσης».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις