Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Διακίνηση κοκαΐνης Μύκονος: “Χτύπημα” σε κύκλωμα – 3 συλλήψεις
ΕΛΛΑΔΑ

Διακίνηση κοκαΐνης Μύκονος: “Χτύπημα” σε κύκλωμα – 3 συλλήψεις

Διακίνηση κοκαΐνης Μύκονος: Αστυνομικοί από την Αθήνα σε συνεργασία με λιμενικούς, μπήκαν στα ίχνη της εγκληματικής οργάνωσης

Με αρχηγό Αλβανό κακοποιό, ο οποίος έχει κατηγορηθεί  και καταδικαστεί σε πολυετή κάθειρξη για βαριά αδικήματα, εξαμελές κύκλωμα επιχείρησε να διακινήσει κοκαΐνη και χάπια έκταση, που έφεραν απεικόνιση… νεκροκεφαλής,  στη Μύκονο. Αστυνομικοί από την Αθήνα σε συνεργασία με λιμενικούς, μπήκαν στα ίχνη της εγκληματικής οργάνωσης, ακολούθησαν κάποια από τα μέλη της στα ακτοπλοϊκά ταξίδια τους στο κοσμοπολίτικο νησί «άκουσαν» συνομιλίες τους στο τηλέφωνο και αποφάσισαν την επέμβαση.

Πέτρος Καρσιώτης
Του Πέτρου Καρσιώτη

Σε μία βίλα,  που είχαν νοικιάσει σε περιοχή της Μυκόνου, έγινε η επιχείρηση, στην οποία χρησιμοποιήθηκε και drone, προκειμένου να δίνει εικόνα όλης της έκτασης για να μη διαφύγει κανείς αθέατος. Συνελήφθησαν συνολικά στη Μύκονο και στην Αθήνα τρεις Αλβανοί ενώ αναζητούνται άλλοι τρεις συνεργοί τους. «Οι κατηγορούμενοι», αναφέρει η Αστυνομία στην επίσημη ενημέρωση «είχαν οργανωθεί σε εγκληματική ομάδα, με διακριτούς ρόλους (προμηθευτής με αρχηγικό ρόλο και διακινητές) και προέβαιναν σε διακίνηση ποσοτήτων ναρκωτικών στο νησί, με μικροσυσκευασίες, σε ενδιαφερομένους χρήστες.

Ειδικότερα, για τον τερματισμό της εγκληματικής τους δραστηριότητας, από την Υποδιεύθυνση Αστυνομίας Μυκόνου οργανώθηκε επιχείρηση από αστυνομικούς που χειρίζονταν την υπόθεση, οι οποίοι, αφού σκιαγράφησαν την κινητικότητα των δραστών, προχώρησαν στον εντοπισμό και την επ’ αυτοφώρω σύλληψή τους τη στιγμή που μετακινούνταν σε νέο κατάλυμα, προκειμένου να αποκρύψουν τα ίχνη τους».

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

437 ναρκωτικά δισκία XTC(σ.σ. έκσταση),  με απεικόνιση νεκροκεφαλής, τριμμένα δισκία XTC σε σκόνη βάρους -91,8- γραμμ. 72 γραμμ. ναρκωτική ουσία 2 c – b , 219,8 γραμμ. κοκαΐνη, 270,9 γραμμ. κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη ( MDMA ), 155,7 γραμμ. ακατέργαστη κάνναβη, ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, δίκυκλη μοτοσυκλέτα, την οποία χρησιμοποιούσαν ως μέσο μεταφοράς των ναρκωτικών, τρία κινητά τηλέφωνα, το χρηματικό ποσό των 2.370 ευρώ. Όπως προαναφέρθηκε, αρχηγός του κυκλώματος ήταν Αλβανός σκληρός, όπως χαρακτηρίζεται από τους αστυνομικούς, κακοποιός, ο οποίος έχει κατηγορηθεί για βαριά αδικήματα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι για την απόπειρα ανθρωποκτονίας, την απόδραση, τις επικίνδυνες σωματικές βλάβες την κατοχή πυροβόλων όπλων είχε καταδικαστεί συνολικά σε κάθειρξη 47 ετών. Αποφυλακίστηκε, ωστόσο, το 2018 με περιοριστικούς όρους. Κατά την Αστυνομία, ήταν αυτός που οργάνωνε την προμήθεια της κοκαΐνης και των παραισθησιογόνων από τη Χάγη της Ολλανδίας, όπου έφθαναν μέλη της οργάνωσης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις