Πίτα με ροδάκινα συνταγή: Καλοκαιρινό έδεσμα
Τα ροδάκινα είναι λαχταριστά, ζουμερά και θρεπτικά. Είναι τέλεια όμως και ψητά και σήμερα θα φτιάξεις την ωραιότερη πίτα που θα συνοδεύσεις με παγωτό.
Συστατικά
8 ροδάκινα κομμένα σε φέτες
2 αυγά
1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 κ. σ. ζάχαρη
1/2 κ. γ. κανέλα
2 κ. σ. κρυσταλλική ζάχαρη
λίγο αλάτι
120 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2 κ. σ. γιαούρτι (προαιρετικά)
1 βανίλια
2 κ. σ. κονιάκ
Τρόπος Μαγειρέματος
Βουτυρώνεις μια μεσαία φόρμα και στρώνεις στη βάση της λαδόκολλα
Σε ένα μπολ ρίχνεις τη ζάχαρη με την κανέλα προσθέτεις τα ροδάκινα και ανακατεύεις απαλά
Τα βάζεις με προσοχή στη βάση της φόρμας
Βάζεις στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάς μέχρι να ομογενοποιηθούν
Προσθέτεις τα αυγά, τη βανίλια, το κονιάκ και το γιαούρτι
Ρίχνεις στο μπλέντερ το αλεύρι αφού το έχεις κοσκινίσει προηγουμένως και το αλάτι και συνεχίζεις το χτύπημα για 1-2 λεπτά ακόμη
Το απλώνεις πάνω από τα ροδάκινα και βάζεις τη φόρμα στο φούρνο να ψηθεί η πίτα στους 180 βαθμούς για 40 περίπου λεπτά
Μπορείς να ελέγξεις αν είναι έτοιμη βυθίζοντας ένα μαχαίρι στην πίτα