Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Willkommen zu Kreta!
ΕΛΛΑΔΑ

Willkommen zu Kreta!

«Αγαπητοί Γερμανοί, ξεχειμωνιάστε σε μας, στην παραλία»

Από τη Λίνα Δρούγκα, Δημοσιογράφο

Το δεύτερο στάδιο συναγερμού σήμανε στη Γερμανία. Ιδιωτικοί και δημόσιοι φορείς έχουν ήδη αρχίσει να περιορίζουν την κατανάλωση ενέργειας. Οι θερμοστάτες για το ζεστό νερό κατεβαίνουν, τα φώτα στους δρόμους κλείνουν. Και το δελτίο στην ενέργεια δεν είναι ένα μακρινό σενάριο, όλοι προετοιμάζονται για αυτό, και μάλιστα «κονταροχτυπιούνται»: τα νοικοκυριά ή οι επιχειρήσεις θα μένουν καθημερινά για κάποιες ώρες, χωρίς φως και καλοριφέρ. Και η Γερμανία, δεν είναι Ελλάδα! Και, πολύ περισσότερο, η Γερμανία δεν είναι Κρήτη.

Η μεγαλόνησος είναι ο αγαπημένος καλοκαιρινός προορισμός εδώ και πάρα πολλά χρόνια των Γερμανών.

white and black tablecloth
«Αγαπητοί Γερμανοί, ξεχειμωνιάστε σε μας, στην παραλία»

Είναι ο τίτλος της Bild, που φιλοξενεί και τη σχετική δήλωση του Έλληνα υπουργού τουρισμού Βασίλη Κικίλια. Όπως και να το κάνουμε, ο μεσογειακός χειμώνας είναι πολύ πιο ήπιος. Στη μάχη έπεσε και ο δήμαρχος Χανίων:«Δεν χρειαζόμαστε καν θέρμανση!»

Όπως και οι τοπικοί μεσίτες ακινήτων που ρίχνουν ως δέλεαρ στους συνταξιούχους Γερμανούς ότι μπορούν να νοικιάσουν μία εξοχική κατοικία ή ένα διαμέρισμα με 300 ευρώ το μήνα! Προτείνει μάλιστα να σκεφτούν το ενδεχόμενο να υπενοικιάσουν το σπίτι τους στη Γερμανία για το ίδιο διάστημα, οπότε να τους έρθει πιο φθηνά! Λύση στην ακρίβεια του χειμώνα για τους Γερμανούς είναι ήδη τα τρίμηνα πακέτα που αγοράζουν σε Τουρκία και Τυνησία.

«Κανένας Γερμανός δεν θα ξεπαγιάσει στην Ελλάδα» είναι το δικό μας σύνθημα.

Ομολογώ πως η ιδέα του Βασίλη Κικίλια να τους καλέσει να ξεχειμωνιάσουν στην παραλία, έχει ένα ενδιαφέρον παραπάνω!

plants hanging on buildnigs
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις