λεμονιές και πορτοκαλιές και χρησιμοποιεί τακτικά τα συγκεκριμένα φρούτα για να καθαρίζει τον βραστήρα του. «Πρόκειται για ένα κόλπο για εξοικονόμηση χρημάτων» λέει. «Χρησιμοποιώ λεμόνια για να καθαρίσω τον βραστήρα μου όταν μαυρίζει μέσα». Ο Νατ αποκάλυψε πως η διατήρηση ενός βραστήρα καθαρού, θα παρατείνει τη διάρκεια ζωής του και θα βοηθήσει τους χρήστες να αποφύγουν την κατάποση στερεών μετάλλων. Και μπορεί να έχει τόσα πολλά λεμόνια και πορτοκάλια που να τα χαρίζει στους φίλους του, ωστόσο, τα λεμόνια έχουν και μία εναλλακτική χρήση.
Πώς θα καθαρίσετε το βραστήρα σας με δύο λεμόνια
Συγκεκριμένα, ο Νατ κόβει δύο λεμόνια, γεμίζει τον βραστήρα με νερό και το βάζει να βράσει. Αφού περιμένει λίγο, τον ανάβει ξανά και στο τέλος τον ξεπλένει. «Τα μαύρα κομμάτια στο εσωτερικό του βραστήρα προέρχονται από το νερό λόγω της σκληρότητάς του» λέει και προσθέτει: «Η σκληρότητα στο πόσιμο νερό είναι κυρίως αποτέλεσμα της παρουσίας μεγάλων ποσοτήτων δύο μετάλλων – ασβεστίου και μαγνησίου».
Το σκληρό νερό μπορεί επίσης να προκαλέσει το σχηματισμό αλάτων στους σωλήνες και τα εξαρτήματα του ζεστού νερού, που μοιάζουν με κιμωλία και αποτελούνται κυρίως από ανθρακικό ασβέστιο. Τα άλατα αυτά αχρηστεύουν τους βραστήρες και πρέπει να αντικατασταθούν.
Ο χρήστης μοιράστηκε το κόλπο του σε μια ομάδα στο Facebook που λέγεται «Markdown Addicts Australia». Φυσικά, χιλιάδες έσπευσαν να τον ευχαριστήσουν για το απλό κόλπο καθαρισμού ενώ κάποιοι μοιράστηκαν τις δικές τους μεθόδους.
Αντί για λεμόνια, μπορείτε να βάλετε και σπιτική λεμονάδα
«Σπουδαία συμβουλή» έγραψε μία γυναίκα. «Ήμουν έτοιμη να καθαρίσω το βραστήρα μου με μια βούρτσα και λίγο σαπούνι, αλλά θα δοκιμάσω αυτό». «Η λεμονάδα που έχει περισσέψει λειτουργεί εξίσου καλά αν δεν έχετε λεμόνια» μοιράστηκε μια άλλη γυναίκα. «Και επιπλέον, μυρίζει υπέροχα» και πρόσθεσε: «Εγώ απλά βράζω τη λεμονάδα με νερό, την αφήνω μερικά λεπτά και επαναλαμβάνω. Μετά απλά ξεπλένω το βραστήρα και είναι πεντακάθαρος. Το κάνω αυτό εδώ και χρόνια και δε χρειάζεται να ανησυχώ πολύ για το εάν έχει ξεπλυθεί εντελώς – η λεμονάδα έχει καλύτερη γεύση από το ξύδι ή τα χημικά».
Πολλοί αποκάλυψαν επίσης ότι υπάρχει ένα άλλο οικιακό συστατικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον καθαρισμό των βραστήρων – αλλά προειδοποίησαν για ένα κοινό λάθος. «Χρησιμοποιώ μια σταγόνα ξύδι όταν δεν έχω λεμόνια ή σπιτική λεμονάδα και επίσης δουλεύει μια χαρά» έγραψε ένας άνδρας. «Αλλά θυμηθείτε να αδειάσετε το νερό με το ξύδι και να βάλετε ξανά σε λειτουργία τον βραστήρα πριν τον αναποδογυρίσετε εντελώς» έγραψε ένας άλλος και πρόσθεσε: «Διαφορετικά θα αναρωτιέστε γιατί ο καφές σας έχει διαφορετική γεύση».