Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Στέφανος Χίος – εξώφυλλο: Αναζητείται ο δημοσιογράφος – Τι γράφουν Πατέλης και Γιατρομανωλάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στέφανος Χίος – εξώφυλλο: Αναζητείται ο δημοσιογράφος – Τι γράφουν Πατέλης και Γιατρομανωλάκης

Στέφανος Χίος - εξώφυλλο: Μήνυση σε βάρος του δημοσιογράφου, Στέφανου Χίου κατέθεσε ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης.

Στο πλαίσιο του αυτοφώρου αναζητείται απο χθες για να συλληφθεί ο Στέφανος Χίος μετά από δημοσίευμά του. «Αυτοί ψάρευαν παιδάκια και το τέρας τα βίαζε» έγραφε το εξώφυλλο του φύλλου που εκδίδει ο Στέφανος Χίος έχοντας τις φωτογραφίες του Δημήτρη Λιγνάδη του Αλέξη Πατέλη, του Νικόλα Γιατρομανωλάκη και άλλων. Ο Αλέξης Πατέλης ήταν εκείνος που υπέβαλλε μήνυση κατά του Στέφανου Χίου για το εξώφυλλο, με τον επικεφαλής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού να σημειώνει και να υπενθυμίζει ότι ελεύθερος λόγος δεν περιλαμβάνει το δικαίωμα στη συκοφαντική δυσφήμιση και τη ρητορική μίσους.

Η ανάρτηση του Αλέξη Πατέλη

Σήμερα κατέθεσα μήνυση για το εμετικό και ομοφοβικό εξώφυλλο του Μακελειού.Η ομοφυλοφιλία δεν είναι κτηνοβασία και δεν είναι ανωμαλία. Η εξίσωση ομοφυλοφιλίας και παιδεραστίας τρέφει την ομοφοβία και τα εγκλήματα ομοφοβικής βίας. Ο ελεύθερος λόγος δεν περιλαμβάνει το δικαίωμα στη συκοφαντική δυσφήμιση και τη ρητορική μίσους.

Η ανάρτηση του Νικόλα Γιατρομανωλάκη

Ο υφυπουργός Πολιτισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης πάλι εξηγεί γιατί πλέον σταματά την στάση απαξίωσης σε τέτοια δημοσιεύματα, σημειώνει ότι τέτοια πρωτοσέλιδα αυτά αποτελούν απότοκο της τοξικότητας που χαρακτηρίζει την πολιτική ζωή και συνεχίζει με ένα κείμενο με βαριές κατηγορίες για όσους δε αντιδρούν σε τέτοιες ακρότητες, αλλά και για τους «θεωρητικούς υπερασπιστές των ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιωμάτων που στην πράξη δεν ενοχλούνται από την εξίσωση ομοφυλοφιλίας και παιδεραστίας που επιχειρείται, αν έτσι πρόκειται να εξυπηρετηθούν πρόσκαιρα κάποιες σκοπιμότητες».

Ολόκληρο το κείμενο του Νικόλα Γιατρομανωλάκη

Μέχρι σήμερα απαξίωνα άρθρα και πρωτοσέλιδα σαν το σημερινό και δεν ασχολούμουν περαιτέρω. Όμως ίσως αυτό δίνει λάθος μήνυμα εντέλει, ειδικά στην περίοδο που διανύουμε. Δεν είναι φυσικά η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη εφημερίδα με συκοφαντεί, χωρίς να έχουν προκληθεί ιδιαίτερες αντιδράσεις. Ίσως γιατί αυτά τα πρωτοσέλιδα δεν προκύπτουν αυτοφυώς, αλλά αποτελούν απότοκο της τοξικότητας που χαρακτηρίζει και πάλι την πολιτική ζωή του τόπου μας.

Υπάρχουν κάποιοι στην πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου που ευδοκιμούν στο κλίμα τοξικότητας που καλλιεργείται συστηματικά. Υπάρχουν κάποιοι που συνειδητά επικαλούνται το «κοινό περί δικαίου αίσθημα» παρότι ξέρουν σε ποιον ολισθηρό, κατηφορικό δρόμο οδηγεί. Υπάρχουν κάποιοι θεωρητικοί υπερασπιστές των ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιωμάτων που στην πράξη δεν ενοχλούνται από την εξίσωση ομοφυλοφιλίας και παιδεραστίας που επιχειρείται, αν έτσι πρόκειται να εξυπηρετηθούν πρόσκαιρα κάποιες σκοπιμότητες.

Υπάρχουν κάποιοι που πετούν λάσπη στον ανεμιστήρα και δεν καταλαβαίνουν ότι λερώνονται και οι ίδιοι ανεξίτηλα.Υπάρχουν κάποιοι που καταδικάζουν άλλες ομοφοβικές επιθέσεις αλλά δεν ενοχλούνται αν τρίτοι αποκαλούν τον Αλέξη Πατέλη και εμένα «κτηνοβάτες και ανώμαλους», γιατί εμείς «τα θέλαμε και τα πάθαμε αφού ξέραμε που μπλέκαμε» (αν σας θυμίζει victim blaming αυτή η φράση, ίσως είναι), ή πολύ απλά γιατί δεν είμαστε «σαν αυτούς» (αν σας θυμίζει ρατσισμό αυτή η φράση, ίσως είναι). Υπάρχουν και οι άλλοι που λένε (αντιγράφοντας από τα σχόλια στο site του “Μακελειού”) ότι “στήν Αθήνα τού Σόλωνα θά [μας] είχαν καταδικάσει είς θάνατο.”Θεωρώ αυτό το τοξικό κλίμα που καλλιεργείται ευθεία απειλή όχι μόνο κατά των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων αλλά κατά της κοινωνίας μας συνολικά. Για τον λόγο αυτό σήμερα προχώρησα σε έγκληση κατά της εφημερίδας “Μακελειό”, ακόμα και αν ξέρουμε ότι οι ηθικοί αυτουργοί θα συνεχίζουν να δημαγωγούν από τον άμβωνά τους.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις