Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

12

Αυγούστου 2021

alphafreepress.gr / ΑΠΟΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ / Απόδημος Ελληνισμός: Δράσεις στον τομέα του αθλητισμού
ΑΠΟΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ

Απόδημος Ελληνισμός: Δράσεις στον τομέα του αθλητισμού

Απόδημος Ελληνισμός: Το μνημόνιο, μεταξύ άλλων, προβλέπει την προσέλκυση διεθνών αθλητικών διοργανώσεων και μεγάλων αθλητικών γεγονότων στην Ελλάδα.

Συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού για την προώθηση δράσεων στον τομέα του αθλητισμού και του Απόδημου Ελληνισμού δρομολογεί το υπουργείο Εξωτερικών. Το σχετικό μνημόνιο υπέγραψαν στις 12/7 ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό, Ανδρέας Κατσανιώτης, και ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης. Το μνημόνιο, μεταξύ άλλων, προβλέπει την προσέλκυση διεθνών αθλητικών διοργανώσεων και μεγάλων αθλητικών γεγονότων στην Ελλάδα, με συμμετοχή των ομογενών, και το αντίστροφο. Ακόμη, προβλέπεται, με τη συνεργασία του υπουργείου Τουρισμού και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης,  η θέσπιση προγραμμάτων αθλητισμού που θα αφορούν τη φιλοξενία Ελληνοπαίδων της διασποράς στην Ελλάδα για ανάπτυξη δεξιοτήτων στο μπάσκετ καθώς και τη φιλοξενία προσωπικοτήτων του αθλητισμού για την ενίσχυση του προπονητικού και αθλητικού τουρισμού.

Στις διατάξεις του μνημονίου γίνεται παρομοίως αναφορά και σε περαιτέρω συνεργασία με ομοσπονδίες άλλων αθλημάτων για ανάλογες δράσεις, αλλά και ανάληψη πρωτοβουλιών για να καταρτιστούν ειδικά προγράμματα ανάδειξης δεξιοτήτων και για τα άτομα με αναπηρία από τους κόλπους της Διασποράς, με στόχο και τη μεγαλύτερη κοινωνική συμμετοχή. «Ο αθλητισμός, που έχει την παγκόσμια δύναμη να ενώνει τους λαούς, είναι ένα ακόμα προνομιακό πεδίο ενδυνάμωσης των σχέσεων των απανταχού Ελλήνων. Και μπορεί να βοηθήσει αποφασιστικά στην περαιτέρω στήριξη και διατήρηση της εθνικής μας συνείδησης, της γλώσσας και της πολιτιστικής μας ταυτότητας» σημειώνει σε σχετική δήλωσή του ο κ. Κατσανιώτης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις