Τοστ με αβοκάντο και αυγό - θερμίδες: Όλα τα θρεπτικά συστατικά, η γεύση και η απαιτούμενη ενέργεια στο πιάτο σου.
Το avocado toast έχει κατακλύσει τα social media. Εκτός από πολύ νόστιμο, θρεπτικό λόγω του αβοκάντο είναι και χορταστικό. Τα αβγά καλό είναι να συνοδευτούν με μπέικον το οποίο θα ψήσουμε σε στεγνό τηγάνι, μαζί με λίγο νεράκι. Αυτός είναι ένας πιο υγιεινός τρόπος να ψήνουμε το μπέικον, ενώ αρωματίζουμε το τηγάνι για το αβγό που θα μπει μετά.
Απαραίτητος εξοπλισμός είναι ένα καλό αντικολλητικό τηγάνι. Αν ανήκετε στους πολύ αυστηρούς με τη διατροφή τους, μπορείτε να αντικαταστήσετε το λάδι για το αβγό με λίγο νεράκι.
Υλικά για avocado toast με αβγά και μπέικον
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη
Χρόνος προετοιμασίας: 10-15 λεπτά
Υλικά για 1 μερίδα
2 αβγά
2 φέτες ψωμί
½ αβοκάντο
2 φέτες μπέικον
1 κ.σ. λάδι για τηγάνισμα
1 κ.γ. χυμό λάιμ ή λεμόνι
αλάτι
πιπέρι
ντοματίνια (προαιρετικά)
λεμονοθύμαρο (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Βάζουμε το καθαρισμένο αβοκάντο σε μπολ και το λιώνουμε με πιρούνι.
Προσθέτουμε 1 κ.γ. χυμό λάιμ ή λεμόνι, αλάτι και πιπέρι κατά βούληση.
Βάζουμε τις φέτες ψωμιού στη φρυγανιέρα και τις ψήνουμε.
Αλείφουμε το ψωμί με το λιωμένο αβοκάντο.
Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις ζεσταθεί, βάζουμε το μπέικον και προσθέτουμε 1-2 κ.σ. νερό. Το ψήνουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσει.
Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε το λάδι και τα αβγά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να γίνουν είτε πιο μελάτα είτε πιο ψημένα, ανάλογα με το πώς μας αρέσουν.
Βάζουμε το μπέικον πάνω στο ψωμί και στη συνέχεια το αβγό.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και φυλλαράκια λεμονοθύμαρου. Σερβίρουμε με ντοματίνια.
Avocado toast: 257 θερμίδες