Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Δημοσκόπηση Prorata 2022: Οι πιο δημοφιλείς πολιτικοί αρχηγοί
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση Prorata 2022: Οι πιο δημοφιλείς πολιτικοί αρχηγοί

Δημοσκόπηση Prorata 2022: Αυτοί είναι οι δημοφιλέστεροι πολιτικοί αρχηγοί και οι κορυφαίου υπουργοί. Οι "καλύτεροι" του ΣΥΡΙΖΑ. Νέα δημοσκόπηση Prorata.

Νέα στοιχεία ως προς τη δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών, των υπουργών της κυβέρνησης αλλά και των στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης έρχονται στη δημοσιότητα από τη νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Prorata. Η δημοσκόπηση ήταν πανελλαδική κάλυψης σε δείγμα 2047 ατόμων κατά το διάστημα 11-14 Ιουλίου 2022. Ως προς τους πολιτικούς αρχηγούς, δημοφιλέστερος παραμένει σταθερά ο Κυριάκος Μητσοτάκης με το 44% να δηλώνει πως σίγουρα ή μάλλον τον συμπαθεί ως πρόσωπο.

Ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας, με 37% θετικές εντυπώσεις, ποσοστό αυξημένο κατά 3% συγκριτικά με την τελευταία μέτρηση της PRORATA. Τρίτος στη σχετική λίστα, ο Νίκος Ανδρουλάκης, συγκεντρώνοντας στον δείκτη συμπάθειας ποσοστό 32%, έχοντας όμως το μικρότερο ποσοστό αντιπάθειας (48%). Ακολουθούν ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, με ποσοστό 29%, ο Γιάνης Βαρουφάκης με 20% και τέλος ο Κυριάκος Βελόπουλος, ο οποίος καταγράφει το μεγαλύτερο ποσοστό αντιπάθειας με 81% και το μικρότερο ποσοστό συμπάθειας (10%).

Η δημοφιλία των υπουργών

Ως προς τους υπουργούς της κυβέρνησης, οι δημοφιλέστεροι είναι ο Νίκος Δένδιας και ο Κυριάκος Πιερρακάκης, με τον υπουργό Εξωτερικών να καταγράφει σημαντική μείωση των ποσοστών της δημοφιλίας του, της τάξης του -4%, ενώ ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης έχει αύξηση +5%.

Τρίτος πιο δημοφιλής αναδεικνύεται ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, με το ποσοστό συμπάθειας προς το πρόσωπο του να καταγράφεται στο 46%, ενώ ακολουθούν ο Χρήστος Σταϊκούρας (39%), ο Βασίλης Κικίλιας (39%), ο Κωστής Χατζηδάκης (37%) και ο Παναγιώτης Πικραμμένος (36%). Οι λιγότερο δημοφιλείς είναι οι Νότης Μηταράκης, Γιώργος Γεωργαντάς, Κώστας Τσιάρας Χρήστος Στυλιανίδης και τελευταίος είναι ο Ιωάννης Μπούγας.

Η δημοφιλία στα πρόσωπα του ΣΥΡΙΖΑ

Τα δημοφιλέστερα στο ευρύ κοινό πρόσωπα της σκιώδους κυβέρνησης της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ο Ανδρέας Ξανθός με 51% και η Έφη Αχτσιόγλου με 49% και αύξηση 6% συγκριτικά με την τελευταία μέτρηση της εταιρείας. Ακολουθούν στη σχετική λίστα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος (48%), ο Γιάννης Δραγασάκης (40%), ο Νάσος Ηλιόπουλος (39%), ο Αλέξης Χαρίτσης (36%), ο Δημήτρης Τζανακόπουλος (33%) και ο Κώστας Ζαχαριάδης (33%). Αντίθετα, οι λιγότερο δημοφιλείς είναι οι Σία Αναγνωστοπούλου, Νίκος Παππάς, Σταύρος Αραχωβίτης, Μάριος Κάτσης και Θεόφιλος Ξανθόπουλος.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις