Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών – Αθήνα: Χειροπέδες σε συμμορία που “πουλούσε” θάνατο
ΕΛΛΑΔΑ

Κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών – Αθήνα: Χειροπέδες σε συμμορία που “πουλούσε” θάνατο

Κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών - Αθήνα: Η συμμορία πουλούσε το γνωστό sisha, που ονομάζεται διεθνώς «κοκαΐνη των φτωχών

Συντριπτικό χτύπημα στο πιο οργανωμένο, ίσως, κύκλωμα λαθρεμπόρων ναρκωτικών, τα μέλη του οποίου είχαν στην κατοχή τους, πέραν των τρομακτικών ποσοτήτων sisha και ηρωίνης, ένα  υποπολυβόλο, μια καραμπίνα, ένα πιστόλι με σιγαστήρα και δεκάδες σφαίρες, κατάφερε η Δίωξη Ναρκωτικών.

γράφει ο Πέτρος Καρσιώτης

Σε παράλληλες επιχειρήσεις σε Νέα Σμύρνη, Αχαρνές, και Άγιο Ιωάννη Ρέντη, πέρασαν χειροπέδες σε δύο Ιρανούς, 44 και 35 ετών, οι οποίοι θεωρούνται οι βασικοί τροφοδότες τοξικοεξαρτημένων νέων ανθρώπων, στις πλατείες του ευρύτερου κέντρου της Αθήνας. Πλημμύριζαν τις «πιάτσες του θανάτου» με τρομακτικές ποσότητες κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης, το γνωστό sisha, που ονομάζεται διεθνώς «κοκαΐνη των φτωχών» καθώς πωλείται αντί 2 έως τριών ευρώ το γραμμάριο. Οι συνέπειες ωστόσο για τον ψυχισμό, το σώμα και τη ζωή των εθισμένων, είναι ολέθριες, καθώς οι λαθρέμποροι συσκευάζουν τις δόσεις, προσθέτοντας υγρά μπαταρίας και άλλα ακατάλληλα υλικά.

Aσύλληπτες ποσότητες

Οι ποσότητες ναρκωτικών, που βρέθηκαν στην κατοχή των Ιρανών, είναι ασύλληπτες. Συγκεκριμένα, κατασχέθηκαν 15 κιλά και 910 γραμμ. κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης σε υγρή μορφή, 4 κιλά και 34 γραμμ. κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης, 3.560,7 γραμμ. ηρωίνης, -1.610 γραμμ. ακατέργαστης κάνναβης, -3.044 γραμμ. οπίου, 0,9 γραμμ. κοκαΐνης, 2.035 γραμμ. άγνωστης χημικής ουσίας σε υγρή μορφή, 3 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, 9 δισκία, και το χρηματικό ποσό των 2.600 ευρώ.

Αναφέρει η Δίωξη σε επίσημη ενημέρωση ότι στο πλαίσιο δράσεων για τη σύλληψη εμπόρων – διακινητών ναρκωτικών και κατόπιν διερεύνησης πληροφοριών αναφορικά με τη δράση των ανωτέρω (σ.σ. των δύο Ιρανών) στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών (κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης, οπίου, ηρωίνης, κάνναβης, κοκαΐνης και φαρμακευτικών δισκίων), σε τοξικοεξαρτημένα άτομα στο κέντρο της Αθήνας, ταυτοποιήθηκαν οι δράστες και πιστοποιήθηκε η εγκληματική τους δράση.

Οι βασικοί προμηθευτές

Και συνεχίζει η Δίωξη:

«Από την προανακριτική έρευνα διαπιστώθηκε ότι οι κατηγορούμενοι αποτελούσαν τους κύριους προμηθευτές των ποσοτήτων κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης «sisha» που διακινούνταν σε τοξικοεξαρτημένα άτομα στο κέντρο της Αθήνας». Σε ό,τι αφορά τη διακίνηση του επικίνδυνου ναρκωτικού sisha, η Δίωξη Ναρκωτικών προσθέτει: «Σημειώνεται ότι από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών, από το έτος 2021 μέχρι σήμερα, έχουν κατασχεθεί ποσότητες κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης σε στερεά και υγρή μορφή, βάρους 68 κιλών και 242 γραμμαρίων, που προορίζονταν για διάθεση στο κέντρο της Αθήνας».

Οι Αρχές, που βρίσκονται στη μάχη κατά των εμπόρων ναρκωτικών, επισημαίνουν ότι, όπως  έχει αποκαλυφθεί εδώ και καιρό,  «όλο και μικραίνει το όριο ηλικίας, όσων λαμβάνουν ναρκωτικά, αφού ακόμη και 14χρονα παιδιά είναι χρήστες σκληρών ναρκωτικών,  ακόμη και ναρκωτικών με βάση τα υγρά μπαταρίας. Κοινό μυστικό είναι ότι τα τελευταία χρόνια κυκλοφορούν νέες επικίνδυνες ουσίες όπως το Sisha, που αποτελείται από αμφεταμίνες και υγρά μπαταρίας και λαμβάνεται από παιδιά 14 ετών. Η χρήση αυξάνεται διαρκώς, η ηλικία των χρηστών πέφτει και εξαπλώνεται σε όλα τα κοινωνικά στρώματα. Tι άλλο χρειάζεται για να σημάνει πανελλήνιος συναγερμός για τους νέους, όσο είναι ακόμη νωρίς…

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις