Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Παραπολιτικά: Με τη ματιά του Γιάννη Ντσούνου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραπολιτικά: Με τη ματιά του Γιάννη Ντσούνου

Παραπολιτικά: Ο Γιάννης Ντσούνος σχολιάζει γνωστές, αλλά και αθέατες στιγμές της παραπολιτικής μας επικαιρότητας.

Τελικά ποιόν πρέπει να πιστέψουμε; Τον κ. Πλεύρη, που είπε ότι ο Αλέξης Τσίπρας πήγε στο προεδρικό Μέγαρο παραβιάζοντας τα πρωτόκολλα που αφορούν στον κόβιντ και λένε ότι όποιος νοσεί πρέπει να παραμένει πέντε ημέρες στο σπίτι του ή τον ΣΥΡΙΖΑ που έδωσε στην δημοσιότητα το αρνητικό PCR τεστ του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης; Μάλλον έχουμε μπερδευτεί αρκετά, γιατί τα μοριακά τεστ λάθη δεν κάνουν, όπως όμως λάθη δεν κάνουν και τα μαθηματικά: πέντε μέρες είναι πέντε μέρες.

Με αρκετή δόση χιούμορ, αλλά μιλώντας απολύτως σοβαρά ο Αλέξης Τσίπρας σχολίασε την απόρριψη της πρότασής του για την σύσταση κοινοβουλευτικής επιτροπής λογοδοσίας για τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ για την περίοδο 2021- 2027. Και είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Είναι πολλά τα λεφτά για να μας δίνουν λογαριασμό», για να προσθέσει ότι είναι και αυτός ένας ακόμη λόγος που ο πρωθυπουργός δεν προχωρά σε εκλογές, παρότι γνωρίζει ότι την άνοιξη κινδυνεύει με συντριβή.

Να πάτε διακοπές

Ένα ένα φαίνεται τα κλείνει τα θέματα ο πρωθυπουργός. Μετά τις εκλογές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκλεισε και το θέμα του ανασχηματισμού, που λεγόταν και γραφόταν όλες τις προηγούμενες ημέρες. Στην δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο ο πρωθυπουργός σε συνομιλίες που είχε με δημοσιογράφους τούς είπε: «Ούτε εκλογές, ούτε ανασχηματισμός, πηγαίνετε διακοπές άνετα». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποκάλυψε μάλιστα ότι από τους πολιτικούς αρχηγούς ο μόνος που είχε διάθεση να μιλήσει ήταν ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος μάλιστα φέρεται να είπε: «Εγώ στόμα έχω και μιλιά δεν έχω».

Όχι δεν είναι

Και πώς το είπε ο κ. Κουρουμπλής σε τηλεοπτική του συνέντευξη, όταν ρωτήθηκε για τον τρόπο αντιμετώπισης των πυρκαγιών από την κυβέρνηση, αλλά και την διαδικασία των εκκενώσεων χωριών και οικισμών. «Το πιο εύκολο πράγμα είναι να μην έχεις απώλεια ζωής», είπε ο πρώην υπουργός, για να εισπράξει την άμεση απάντηση του γραμματέα της ΝΔ Παύλου Μαρινάκη που ήταν στο πάνελ: «Δεν το εφαρμόσατε αυτό το πιο εύκολο πράγμα». Και η αλήθεια είναι ότι όχι, δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα να μην έχεις απώλεια ανθρώπινης ζωής.

 

Ωραία συνάντηση

Μια πολύ ωραία συνάντηση είχε πριν λίγες ημέρες στο Μέγαρο Μαξίμου ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αφού συνάντησε τους καλλιτέχνες Desmond Child και Φοίβο. Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τους καλλιτέχνες για την συναυλία που έγινε στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού τον περασμένο Ιούνιο υπέρ της επανένωσης των γλυπτών του Παρθενώνα.

 

Πόσα είναι, ρε παιδιά

Και πήγε ο Αλέξης Τσίπρας να κάνει περιοδεία στα καμένα της Ανατολικής Αττικής και συνομιλώντας με τον δήμαρχο Παλλήνης αναρωτήθηκε: «Το σύνολο των σπιτιών που έχουν θέμα σε όλη την Πεντέλη πρέπει να είναι πάνω από 200;», για να εισπράξει την αφοπλιστική απάντηση του δημάρχου Παλλήνης κ. Θανάση Ζούτσου: «Όχι, το Ντράφι πρέπει να έχει 3-4 σπίτια και η Πεντέλη άλλα 3-4». Μα καλά, μια προετοιμασία δεν έγινε εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ πριν την αυτοψία;

 

Το «ευχαριστώ» του πρέσβη

Ο πρέσβης της Ουκρανίας στην Ελλάδα ευχαρίστησε προσωπικά την χώρα μας, αλλά και την σύζυγο του πρωθυπουργού για την βοήθεια στην χώρα του: «Η Ελλάδα έχει σταθεί στο πλευρό της Ουκρανίας από την αρχή της ευρωπαϊκής πορείας της και θα συνεχίσει να το κάνει. Ευχαριστώ την κα Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη για την συμμετοχή της στην σύνοδο κορυφής των Πρώτων Κυριών». Για την ιστορία η σύνοδος αυτή διοργανώθηκε από την κα Ολένα Ζελένσκι και οι συμμετέχουσες συζήτησαν για το μέλλον του κόσμου που διακυβεύεται στην Ουκρανία.

 

Τα λέει στη νύφη

Το λέει ο λαός «τα λέει στη νύφη για να τα ακούει η πεθερά» και αυτό έκανε πράξη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης, που σε τηλεοπτική του συνέντευξη ρωτήθηκε για τον Γιάννη Βαρουφάκη: «Βεβαίως και έχουμε κάνει την αυτοκριτική μας, δεν θα ξαναδείτε τον κ. Βαρουφάκη υπουργό Οικονομικών σε κυβέρνηση Αλέξη Τσίπρα». Σε ποιον απαντούσε; Μα στον κ. Τσακαλώτο, φυσικά, που έχει δηλώσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να συνεργαστεί εκ νέου με τον κ. Γιάννη Βαρουφάκη.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις