Κορονοϊός – Λύματα: Ποιες περιοχές παρουσιάζουν αύξηση

ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός – Λύματα: Ποιες περιοχές παρουσιάζουν αύξηση

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Κορονοϊός - Λύματα: Αύξηση στο ιικό φορτίο του κορονοϊού στα λύματα παρουσιάζουν πέντε από τις δώδεκα περιοχές που επιλέχθηκαν από τον ΕΟΔΥ για την εβδομάδα 25 - 31 Ιουλίου

02.08.2022 | 16:50

Αύξηση στο ιικό φορτίο του κορονοϊού στα λύματα παρουσιάζουν πέντε περιοχές από τις δώδεκα που ελέγχθηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων (ΕΔΕΛ) του ΕΟΔΥ για την εβδομάδα 25-31 Ιουλίου. Παράλληλα πτωτικές τάσεις στο ιικό φορτίο του κορονοϊού στα λύματα παρατηρήθηκαν σε τρεις περιοχές του ΕΔΕΛ και σταθεροποίηση σε τέσσερις. Καθαρά αυξητική ήταν η τάση στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων στην Ξάνθη (+36%) και στην Πάτρα (+295%), ενώ οριακή ήταν η αύξηση στην Αλεξανδρούπολη (+11%), στη Λάρισα (+13%) και στην Κέρκυρα (+23%).

Καθαρά πτωτική τάση διαπιστώθηκε στην Περιφέρεια Αττικής (-62%), ενώ οριακή ήταν η μείωση του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα στον Άγιο Νικόλαο (-14%) και στα Ιωάννινα (-23%). Σταθερό παρέμεινε το ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων στα Χανιά (-10%), στο Ηράκλειο (-2%), στη Θεσσαλονίκη (+4%) και στον Βόλο (+6%).

 

Ετικέτες
Exit mobile version