Το καλαμπόκι το τρώμε όλο το χρόνο στην κατεψυγμένη του εκδοχή αλλά το καλοκαίρι είναι η εποχή του, οπότε μπορούμε να το απολαύσουμε φρέσκο! Αν έχετε δοκιμάσει να το κόψετε, θα έχετε δει ότι δεν είναι καθόλου εύκολο. Αν θέλετε όμως να το κόψετε σε λωρίδες; Για να το καταφέρετε, πρέπει να κόψετε το καλαμπόκι αρχικά στη μέση και στη συνέχεια στα 4. Ωστόσο, η διαδικασία αυτή είναι αρκετά δύσκολη και χρειάζεστε ένα πολύ καλό μαχαίρι, υπομονή, προσπάθεια, ενώ ρισκάρετε ανά πάσα στιγμή να κόψετε αντί για το καλαμπόκι, το χέρι σας.
Όπως φαίνεται στο παρακάτω βίντεο, πρέπει να κρατήσετε όρθιο το καλαμπόκι, να πάρετε ένα μεγάλο μαχαίρι, να ξεκινήσετε να κόβετε και στη συνέχεια με τα δυο σας χέρια να σπρώχνετε το μαχαίρι προς τα κάτω σιγά σιγά. Αφού καταφέρετε να το κόψετε στα δυο, επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία για να φτιάξετε πιο λεπτά παιδάκια.
– Βράζουμε πρώτα για λίγο το καλαμπόκι, ώστε να κόβεται πιο εύκολα
– Χρησιμοποιούμε γάντια κουζίνας, απλά ή σιλικόνης, ώστε να προστατεύσουμε τα χέρια μας από τυχόν τραυματισμούς
– Παίρνουμε ένα πολύ καλό και κοφτερό μαχαίρι.
Σε ροδέλες
Υπάρχει σίγουρα ευκολότερος τρόπος να κόψετε το καλαμπόκι. Και δεν χρειάζεται και επαγγελματικό κουζινομάχαιρο! Με ένα καλό μαχαίρι κουζίνας, που το χρησιμοποιείτε για πιο δύσκολες κοπές, βάζετε κάθετε το καλαμπόκι και με λίγη δύναμη, σπρώχνοντας πάλι το μαχαίρι προς τα κάτω, το κόβετε σε ροδέλες. Αν είναι πολύ χλωρό, κόβεται και με το χέρι έτσι! Σε κάθε περίπτωση βέβαια να ξέρετε ότι δεν θα είναι εύκολο να κόψετε ομοιόμορφα τα καλαμπόκια σας, εκτός αν είστε επαγγελματίες και έχετε τα σούπερ εργαλεία.